PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στόχος είναι να διπλασιαστεί η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ


Τόνισε ο Υπουργός, Βουλευτής Β΄ Αθηνών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας σε εκδήλωση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα ”η Ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης”.

Στους στόχους του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το ΕΣΠΑ αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας σε εκδήλωση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα ‘‘η Ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης”.

“Η προσπάθεια της επίλυσης εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος ενός θέματος που δεν τιμά τη χώρα μας και είναι η κακή λειτουργία του ανταγωνισμού στη χώρα και οι υψηλές τιμές είναι ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας” σημείωσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα με βάση το στόχο της αναθέρμανσης της οικονομίας κινείται ένα μεγάλο και ισχυρό εργαλείο που είναι το ΕΣΠΑ με στόχο το διπλασιασμό της απορρόφησης. Φέτος, όπως είπε έχουμε μια απορρόφηση της τάξης του 15% μέχρι τώρα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα φτάσουμε στο 17% έως 18% μέχρι το τέλος του χρόνου αντί για 15% που ήταν ο στόχος.

Στόχος είναι να διπλασιαστεί η απορρόφηση κονδυλίων μέσα στο 2011.

Στο πλαίσιο της αύξησης της ρευστότητας στην αγορά υπενθύμισε ότι δημιουργήθηκε το ΕΤΕΑΝ που θα μοχλεύσει χρήματα του ΕΣΠΑ με ιδιωτικά κεφάλαια είτε τραπεζικά είτε άλλων ιδιωτικών οργανισμών ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία του νέου επενδυτικού νόμου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να προτείνουν γρήγορα ώριμα έργα για να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία έναρξης διαγωνισμών και απορρόφησης κονδυλίων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment