PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στο 15,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα του 2009


Σε αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος του 2009 προχώρησε η Eurostat.

Στο 15,4% του ΑΕΠ (από 13,6%) ανήλθε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009, σύμφωνα με τα οριστικά δημοσιονομικά δεδομένα για την περίοδο 2006-2009, που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, αποσύροντας ταυτόχρονα κάθε επιφύλαξη σε σχέση με την ποιότητα των δημοσιονομικών δεδομένων της Ελλάδας. Το χρέος αναθεωρήθηκε στα 298.032 εκ. ευρώ ή 126,8% του ΑΕΠ από το 115,4% του ΑΕΠ.

Στις ανακοινώσεις της Eurostat αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το Παρίσι, σημειώνοντας πως δείχνουν ότι στην Ελλάδα προχωράμε με βάση τη διαφάνεια.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στη σκληρή στάση της Γερμανίας σχετικά με την ανάληψη τμήματος του κόστους διάσωσης κρατών μελών της ευρωζώνης. “Δημιούργησε έναν κύκλο υψηλότερων επιτοκίων για χώρες που φάνηκε ότι ήσαν σε δυσχερή θέση, όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει οικονομίες στη χρεοκοπία”, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, όπως μετέδωσε το Ρόιτερ.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν στην Αθήνα οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με το κλιμάκιο της τρόικας, ενόψει της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment