PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο εδώλιο η ΓΕΝΟΠ


Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Συστήμα.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Συστήμα: Παρά τη δικαστική απόφαση της 24ης Ιουνίου 2011 και το σχετικό αίτημα της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε., η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν έχει ακόμα επαναφέρει τη διαθέσιμη ισχύ του Συστήματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου 2011, όπως διατάσσει η απόφαση.

Έτσι, η συνολική ισχύς του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος είναι σημαντικά χαμηλότερη της ελάχιστης προβλεπόμενης, με αποτέλεσμα να απαιτούνται και να πραγματοποιούνται εκτεταμένες περικοπές στο διασυνδεδεμένο Σύστημα. Εξαιτίας των μονάδων που είναι εκτός λειτουργίας, δημιουργείται έλλειμμα, που θέτει σε κρίσιμη κατάσταση την ευστάθεια του Συστήματος, καθώς υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο όριο που έχει οριστεί και ως εκ τούτου δημιουργούνται εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από την κατάσταση αυτή.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ, παρακολουθώντας την τρέχουσα κατάσταση στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα, σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί το συντομότερο δυνατό η κατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλείται η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση άμεσα, σεβόμενοι τους πολίτες και καταναλωτές, ώστε να αποκατασταθεί η ισχύς του Συστήματος στα επίπεδα που πρέπει.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από μεμονωμένες πρακτικές που δεν σέβονται όχι μόνον τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται και τελικά αναιρούν το χαρακτήρα της ΔΕΗ ως επιχείρησης κοινής ωφέλειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment