PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στη Βεγγάζη επιτίθενται οι δυνάμεις του Καντάφι


Οι δυνάμεις του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, προωθήθηκαν στην πόλη της Βεγγάζης το Σάββατο, αψηφώντας τις απαιτήσεις του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Φλεγόμενο μαχητικό αεροσκάφος κατερρίφθη σήμερα πάνω από τη Βεγγάζη, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών, και συνετρίβη μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters επικαλούμενα δημοσιογραφικές πηγές και μαρτυρίες.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα ότι δυνάμεις πιστές στον Καντάφι επεχείρησαν να εισέλθουν στη Βεγγάζη από τις ακτές και από το νότο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Καντάφι αρνείται την εμπλοκή της σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση εντός και γύρω από τη Βεγγάζη.

“Δεν πραγματοποιείται καμία επίθεση. Όπως έχουμε πει, εφαρμόζουμε την κατάπαυση του πυρός και θέλουμε να έλθουν διεθνείς παρατηρητές”, δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ. “Αντικαθεστωτικές δυνάμεις επιτίθενται σε πόλεις και χωριά για να προκαλέσουν έξωθεν στρατιωτική επέμβαση”, υποστήριξε ο Ιμπραχίμ.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις τους αναγκάζονται να οπισθοχωρήσουν. “Την Παρασκευή βρίσκονταν σε απόσταση 60 χλμ μακριά, σήμερα βρίσκονται 20 χλμ από την πόλη και μπορούν να φτάσουν εδώ σε μισή ώρα ή 90 λεπτά” δήλωσε στο Reuters ο Χαλίντ Αχμέντ.

Εκρήξεις ακούγονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών. Κάτοικος της Βεγγάζης τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωσε για τις εκρήξεις και για το μαχητικό αεροσκάφος που ακούσθηκαν στην πόλη ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν το προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί σε τερματισμό των πτήσεων και επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Επιπλέον, το καθεστώς νωρίτερα την Παρασκευή είχε κηρύξει μονομερή κατάπαυση του πυρός, κίνηση που αντιμετωπίστηκε τουλάχιστον με καχυποψία από τη Δύση που ζήτησε έργα και όχι λόγια.

newpost.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment