PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Θετικός στoν κορωνοϊό ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου


Αυτό επιβεβαίωσε o Ντμίτρι Πεσκόφ, σήμερα, ενώ η χώρα αρχίζει μια προσεκτική άρση του lockdown κατά περιφέρειες, βασιζόμενη στη χαμηλή θνητότητα, παρόλο που καταγράφηκαν και πάλι περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα.

Με 232.243 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την αρχή της επιδημίας, η Ρωσία αναδεικνύεται πλέον δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ.

Από την Covid-19 έχει προσβληθεί επίσης ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος όμως οδεύει προς ανάρρωση, δήλωσε χθες  ο εκπρόσωπός του Μπόρις Μπελιακόφ.

Από τις αρχές Μαΐου, καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από 10.000 κρούσματα, μια εξέλιξη την οποία η Ρωσία εξηγεί επικαλούμενη την πολιτική των μαζικών διαγνωστικών τεστ που ακολουθεί, καθώς έχει κάνει περίπου 5,8 εκατομμύρια τέτοια τεστ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Η θνητότητα παραμένει πάντως επισήμως πολύ χαμηλή, με 2.116 νεκρούς (107 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο), σε σύγκριση με χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία ή ακόμη και η Γερμανία, που συχνά αναφέρεται ως πρότυπο για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την κρίση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, TASS

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment