PeristeriNews.gr
Οικονομία

Π. Μοσκοβισί: Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή


Την ανάγκη να γίνουν όλες εκείνες οι προσπάθειες που θα οδηγήσουν στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί που ζήτησε περισσότερη προσπάθεια για να κλείσουν τα ακανθώδη ζητήματα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κυβέρνηση και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα ακανθώδη ζητήματα. Συζητήσαμε πού θα μπορέσουν να υπάρξουν βελτιώσεις».

Ερωτηθείς για το χρέος ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να υιοθετηθούν τα πρώτα προαπαιτούμενα, έπειτα το Eurogroup θα γνωμοδοτήσει για εκταμίευση της πρώτης δόσης, θα ακολουθήσουν τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη δοση και μετά ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος».

Έκανε λόγο για στήριξη της Κομισιόν στην Ελλάδα και αναγνώρισε ότι κοινός στόχος είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή που πρέπει να επιστρέψουν. «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» τόνισε.

«Συζητήσαμε και αυτό το ενδεχόμενο, είμαστε σε καλό δρόμο» σημείωσε ενώ ανέφερε ότι έγινε συζήτηση και για τα κόκκινα δάνεια χωρίς ωστόσο να σχολιάσει κάτι άλλο.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν το τέλος του έτους» υπογράμμισε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στην κάμερα, υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί ο πρωθυπουργός τον καλωσόρισε και του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την απώλεια της μητέρας του (σ.σ. γεγονός που είχε οδηγήσει στην αναβολή της συνάντησής τους προ μερικών εβδομάδων).

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χαίρεται πολύ που τον συναντά τώρα υπό καλύτερες συνθήκες σε σύγκριση με αυτές όταν γίνονταν οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο.

Μαξίμου για «κόκκινα» δάνεια

Θετικά αποτιμά το Μέγαρο Μαξίμου τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη συμφωνία και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, με τον κ. Μοσκοβισί να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για την οποία και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βεβαιότητά τους ότι το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν το τέλος του χρόνου.

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο κ. Μοσκοβισί μίλησε εξαιρετικά θετικά για την μέχρι τώρα συνεργασία της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συνεννόηση στα ανοιχτά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment