PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Αν χρειαστούν περισσότερα κανάλια, θα το δούμε


Υπεραμύνθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής των ενεργειών της κυβέρνησης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών όσον αφορά τον αριθμό των καναλιών, εμφανίστηκε όμως ανοιχτός σε ενδεχόμενη αύξησή τους μελλοντικά.

Τον πλουραλισμό δεν τον δίνει ο αριθμός, τον δίνει ο τρόπος λειτουργίας του κάθε καναλιού, σημείωσε μιλώντας στον ρ/σ Σκάι και πρόσθεσε:

«Η διαφημιστική “πίτα”, αυτή τη στιγμή, είναι 200 εκατομμύρια ευρώ. Οι εκτιμήσεις λένε ότι για να λειτουργήσει ένα κανάλι σωστά, θέλει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, τα 4 κανάλια θα μοιραστούν τα 200 εκατομμύρια. Φανταστείτε να τα μοιραστούν επτά κανάλια τι θα γίνει, πώς είναι οι εργασιακές σχέσεις, πώς λειτουργούν τα “μαύρα”, η ανασφάλεια, αυτό είναι καθεστώς μαρτυρικό. Ούτε θα λέμε ότι έχουμε κανάλια, θα παίρνουμε δανεικά κι αγύριστα, “θαλασσοδάνεια” που θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός για να εκδηλώνουμε τον πόνο μας για τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η άποψή μου, θα κριθεί».

Ο κ. Κουρουμπλής πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερες άδειες στο μέλλον:

«Θα υπάρχουν και κεντρικά και περιφερειακά κανάλια. Και αν κριθεί ότι χρειάζονται περισσότερα, εδώ είμαστε, θα το δούμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να λέμε τέσσερα κανάλια. Θα δούμε, η ζωή θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει. Όμως, κάποτε έπρεπε να γίνει αυτό. Και αυτή η κυβέρνηση τολμάει να ανοίξει το θέμα, με όλο το σύστημα απέναντί της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment