Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Η Μέι θα πρέπει να αποφασίσει για τις σχέσεις Βρετανίας – Ε.Ε.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τρίτη ότι η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι θα έχει το καθήκον να αποφασίσει για τις σχέσεις που θα διαμορφώσει η χώρα της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το καθήκον της νέας πρωθυπουργού είναι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του είδους της σχέσης που η Μεγάλη Βρετανία θέλει να διαμορφώσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι.

Η κ. Μέι αναμένεται να διοριστεί πρωθυπουργός από τη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ την Τετάρτη, μετά την υποβολή παραίτησης από τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Αν και τόσο η κ. Μέρκελ όσο και η κ. Μέι ανήκουν στον χώρο της Κεντροδεξιάς, η γερμανική Χριστιανοδημοκρατία ηγείται του ευρωπαϊστικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ το βρετανικό συντηρητικό κόμμα ηγείται του δεξιού, ήπια ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νέο κύμα ψευδών απειλών για βόμβες σε πτήσεις συγκλονίζει την Ευρώπη

Peristerinews.gr Newsroom

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία

Peristerinews.gr Newsroom

Στις κάλπες οι Αμερικανοί για τις ενδιάμεσες εκλογές

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment