PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Έτοιμα τα σχολεία να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς


Ο Δήμος Περιστερίου είναι έτοιμος την Δευτέρα 12 του μηνός να υποδεχτεί μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε καθαρές και υγειονομικά ασφαλείς σχολικές μονάδες.

Αυτό διεμήνυσε στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αναστάσιος Θεοδωράκος με σύντομη τοποθέτησή του.

Ο κ. Θεοδωράκος τόνισε πως ο Δήμος έχει προετοιμάσει τα Λύκεια για το άνοιγμα τους αφού όλες τις προηγούμενες μέρες που παρέμειναν κλειστά γίνονταν διορθωτικές κινήσεις και δεν αποσύρθηκε το προσωπικό καθαρισμού.

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε πως όλοι οι χώροι έχουν καθαριστεί και σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της μη εξάπλωσης του κορωνοϊού θα παίξει η αυτοπροστασία που θα λάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Για το θέμα των καθαριστριών ο κ. Θεοδωράκος πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που κάποια από αυτές νοσήσει, θα αναπληρωθεί από το προσωπικό των κλειστών μονάδων.

Τέλος αν υπάρξουν αυξημένες ανάγκες, ο Δήμος Περιστερίου θα προσλάβει προσωπικό για να καλύψει τις μέρες της πανδημίας στο θέμα της καθαριότητας.

Πώς γίνονται τα self test

Τα self test θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία που απλώς θα παραδίδουν την συσκευασία του μέσα στην οποία θα υπάρχουν σαφείς έντυπες οδηγίες στα ελληνικά για τη σωστή λήψη του δείγματος και εκτέλεση του διαγνωστικού ελέγχου.

Διευκρινίζεται ότι το ατομικό τεστ αφορά σε υγιή και ασυμπτωματικά άτομα, ενώ όταν ένας πολίτης έχει συμπτώματα λοίμωξης, δηλαδή, πυρετό, βήχα ή και άλλα, το αρνητικό τεστ θα πρέπει πάντα να επιβεβαιώνεται και με ένα μοριακό έλεγχο.

Τον τρόπο που θα κάνουμε τα τεστ στο σπίτι, με καθαρά χέρια:

– Βάζουμε τη μπατονέτα περίπου 4 εκ. μέσα στο ρουθούνι, κοιτώντας ψηλά και παίρνοντας ανάσα από το στόμα.

– Περιστρέφουμε 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε στο άλλο ρουθούνι.

– Ανοίγουμε το σωληνάριο και τοποθετούμε το στυλεό μέσα στο υγρό και το αφήνουμε για 15’ περιστρέφοντάς το για να φύγει ό,τι υπάρχει μέσα στο υγρό.

– Μετά πιέζουμε το στυλεό όπως είναι μέσα στο φιαλίδιο με το υγρό και μετά το απορρίπτουμε στο σακουλάκι.

– Έπειτα ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη ειδική θέση της δοκιμαστικής πλακέτας και την αφήνουμε 10 με 15 λεπτά μέχρι να δείξει αποτέλεσμα.

– Έπειτα απορρίπτουμε και το φιαλίδιο στο σακουλάκι.

– Στο τεστ σάλιου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται με δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο κιτ, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό.

– Ανακινούμε το φιαλίδιο το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment