PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πάνω από 60 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο στη Συρία


Συνεχείς είναι οι αναφορές για βομβαρδισμούς περιοχών στη Συρία από τον κυβερνητικό στρατό, παρά την εκεχειρία η οποία έχει τεθεί θεωρητικά σε εφαρμογή στις 12 Απριλίου.

Συνεχείς είναι οι αναφορές για βομβαρδισμούς περιοχών στη Συρία από τον κυβερνητικό στρατό, παρά την εκεχειρία η οποία έχει τεθεί θεωρητικά σε εφαρμογή στις 12 Απριλίου. Οι μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της χώρας, Bashar al-Assad, και αντικαθεστωτικούς ήταν σφοδρές, την ίδια στιγμή που στην πόλη Χούλα, όπου 108 άμαχοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, σημειώθηκαν βομβαρδισμοί.

Οι περίπου 300 παρατηρητές του Ο.Η.Ε., που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, δεν έχουν καταφέρει να γίνει σεβαστή η εκεχειρία που προέβλεπε το σχέδιο του ειδικού διαμεσολαβητή του διεθνούς οργανισμού και του Αραβικού Συνδέσμου, Kofi Annan.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι «οι κάτοικοι έφυγαν προς άλλα χωριά στην περιοχή της Χούλα, υπό το φόβο νέων σφαγών», κάνοντας λόγο για στήλες καπνού που υψώνονταν από το χωριό Τάλντο, που έγινε στόχος του πυροβολικού.

Συνολικά την Τετάρτη 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους άμαχοι από δυνάμεις του καθεστώτος. Την Τρίτη, είχαν σκοτωθεί 98 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στην Ντέιρ αλ Ζορ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των παρατηρητών του Ο.Η.Ε. εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για την αποκάλυψη των εκτελέσεων.

Εκτιμάται πως πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Μαρτίου του 2011 όταν και ξεκίνησαν οι πρώτες μαζικές αντιδράσεις για τον τρόπο διακυβέρνησης του καθεστώτος Assad.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment