PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Οι ταινίες από την Πέμπτη 17/9


Ένας απρόβλεπτος μαρβελικός υπερήρωας, μια βραβευμένη αρτ ταινία, ένα θρησκευτικό θρίλερ και τρεις επανεκδόσεις περιλαμβάνει το σινε-μενού της κινηματογραφικής εβδομάδας.

Μία γυναίκα προστατεύει εμμονικά το μωρό της από τις «μολύνσεις» του έξω κόσμου, μία συνηθισμένη κοπέλα κυριεύεται από τον πανίσχυρο Σατανά, ο θρυλικός Ant-Man ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, δύο ερωτευμένοι προσπαθούν να κρατήσουν τη σχέση τους πλατωνική, ένας γάμος δι’ αλληλογραφίας εξελίσσεται σε μυστηριώδη αναζήτηση, ένας άλλος καιροσκοπικός γάμος καταλήγει σε εγκλωβισμό και ένας φτωχός άνθρωπος προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπρέπειά του, στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Πεινασμένες καρδιές»

Διπλά βραβευμένο στο 71ο Φεστιβάλ της Βενετίας, για τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών του, Άνταμ Ντράιβερ και Άλμπα Ρορβάκερ, το κλειστοφοβικό ψυχολογικό θρίλερ του Ιταλού σκηνοθέτη Σαβέριο Κονστάνζο, που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Il bambino indaco» («The indigo child») του Μάρκο Φρανζόζο, μπερδεύει τα όρια ανάμεσα στη ρομαντική κομεντί, την ιστορία αγάπης και το θρίλερ, για να αγγίξει τα όρια του τρόμου.

Με τους Ρομπέρτα Μάξουελ, Αλ Ροφ, Γκέισα Ότερο και Τζέισον Σέλβιγκ να συμπληρώνουν το καστ, ένας Αμερικανός και μία Ιταλίδα ζουν μία θυελλώδη ερωτική ιστορία, που κορυφώνεται με μια απρόσμενη εγκυμοσύνη και τον γάμο τους. Η μέλλουσα μητέρα πιστεύει ότι κυοφορεί ένα «ξεχωριστό» παιδί και, όταν γεννά, αρχίζει να το προστατεύει εμμονικά από τις «μολύνσεις» του έξω κόσμου και της δυτικής ιατρικής και παλεύει να διατηρήσει την απόλυτη αγνότητά του, όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται. Στην αρχή, ο άντρας της ακολουθεί τις οδηγίες της, αλλά η σφοδρή σύγκρουση δεν αργεί να έρθει.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος έγραψε και το σενάριο της ταινίας και, μάλιστα, μετά τον χωρισμό του από τη γυναίκα του, σημειώνει: «Το να γράψω το σενάριο ήταν πραγματικά καθαρτικό για μένα, γιατί άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου με περισσότερο οίκτο. Μείωσα την αυτοκριτική μου και μου έδωσα συγχωροχάρτι. Έτσι, είναι η προσωπική μου ιστορία, μαζί με την ιστορία του μυθιστορήματος».

«Βατικανό: Απόρρητοι φάκελοι»

Με βασικό θέμα την ύπαρξη μια μυστικής κρύπτης στο Βατικανό, στην οποία στεγάζεται μια τεράστια βιβλιοθήκη, όπου υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα περιστατικά δαιμονισμού από την αρχή του Καθολικού Δόγματος, το θρίλερ του Μαρκ Νεβέλντιν αποτυπώνει την απόλυτη μάχη του καλού με το κακό, του Θεού με τον Σατανά, μέσα από την ιστορία μιας 27άχρονης. Μιας συνηθισμένης κοπέλας που, ξαφνικά, η παρουσία της αρχίζει να έχει ολέθρια επίδραση σε όποιον βρίσκεται κοντά της, προκαλώντας σοβαρά ατυχήματα και θάνατο.

Κατά την εξέτασή της, υποψιάζονται πως είναι δαιμονισμένη, αλλά, όταν το Βατικανό καλείται, για να εξορκίσει τον δαίμονα, αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια αρχαία σατανική δύναμη, πιο ισχυρή από οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν, για τον ίδιο τον Αντίχριστο. Πρωταγωνιστούν ο – δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ – Ντζίμον Χούνσου και οι Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Μάικλ Πένια, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Πίτερ Άντερσον, Κάθλιν Ρόμπερτσον και Τζον Πάτρικ Αμεντόρι.

«Ant – Man»

Άλλος ένας ήρωας του επικού κόσμου της Marvel, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της παρέας των Εκδικητών, ο θρυλικός Ant – Man, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Πέιτον Ριντ, με τον – βραβευμένο με δύο Όσκαρ – Μάικλ Ντάγκλας και τους Εβάντζελιν Λίλι, Τζούντι Γκριρ, Κόρι Στολ, Πολ Ρουντ, Μάικλ Πένια, Χέιλι Άτγουελ, Μπόμπι Καναβάλε, Γουντ Χάρις, Τζον Σλέιτερι και Βανέσα Ρος. Ένας λαμπρός επιστήμονας, εφευρέτης ενός σωματιδίου που αφορά στη σμίκρυνση ανθρώπων, ζώων και πραγμάτων, αλλά και της στολής του Ant – Man, ο οποίος έχει την τρομερή ικανότητα να συρρικνώνεται στο μέγεθος ενός μυρμηγκιού, να επικοινωνεί τηλεπαθητικά μαζί τους και να διατάζει τις στρατιές τους, ψάχνει να βρει το κατάλληλο άτομο, για να το οπλίσει με τα μυστικά της τεχνολογίας του, ώστε να αποτρέψει έναν επερχόμενο κίνδυνο, που απειλεί την ανθρωπότητα.

«Έρωτας χωρίς δεσμεύσεις»

Στη ρομαντική κωμωδία της Λέσλι Χέντλαντ – με τους Τζέισον Σουντέκις, Άλισον Μπρι, Νατάσα Λιόν, Αμάντα Πιτ και Άνταμ Σκοτ – ένας άντρας και μία γυναίκα, που, πριν 12 χρόνια, είχαν περάσει μαζί μια βραδιά, συναντώνται ξανά. Εξακολουθούν, όμως, να έχουν το πρόβλημα, που είχαν και τότε: δεν πιστεύουν στη μονογαμία. Έτσι, αποφασίζουν να κρατήσουν τη σχέση τους πλατωνική. Θα καταφέρουν να το τηρήσουν;

«Η σειρήνα του Μισισιπή»

Το κλασικό αριστούργημα του 1969, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γάλλου κριτικού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού τού κινηματογράφου, Φρανσουά Τριφό, και πρωταγωνιστές τους Ζαν Πολ Μπελμοντό, Κατρίν Ντενέβ και Μισέλ Μπουκέ, επιστρέφει σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κόρνελ Γούλριχ, «Βαλς στα σκοτάδια», η δραματική ταινία αφηγείται την ιστορία ενός πλούσιου άνδρα, που αποφασίζει να παντρευτεί δι’ αλληλογραφίας μία γυναίκα, η οποία, όταν εμφανίζεται, είναι διαφορετική από εκείνη της φωτογραφίας. Παρόλα αυτά, ο γάμος γίνεται. Όμως, εκείνη εξαφανίζεται, παίρνοντας μαζί της και τα χρήματά του. Τότε, αρχίζει μία μυστηριώδης αναζήτηση.

«Στρόμπολι, η γη του Θεού»

Γυρισμένο το 1950, το ασπρόμαυρο δράμα του Ρομπέρτο Ροσελίνι αποτελεί μια αλληγορική εκδοχή του μεταπολεμικού κόσμου, που είναι γεμάτος από αδιέξοδα και συνεχείς ματαιώσεις, θίγοντας, επίσης, το θέμα της δυσκολίας αποδοχής του διαφορετικού, ιδίως σε μια μικρή και κλειστή κοινωνία.

Με την – βραβευμένη με τρία Όσκαρ – Ίνγκριντ Μπέργκμαν και τους Μάριο Βιτάλε, Ρένζο Κεζάνα και Μάριο Σπόνζο, η ηρωίδα της ταινίας εκμεταλλεύεται τον γνήσιο έρωτα ενός στρατιώτη και τον παντρεύεται, με μόνο στόχο της την έξοδο από το στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Όμως, όταν πηγαίνουν να ζήσουν στο νησί του, γνωρίζει μια ακόμα χειρότερη μορφή εγκλεισμού.

«Umberto D., ό,τι μού αρνήθηκαν οι άνθρωποι»

Το ασπρόμαυρο δράμα του 1952, σε σκηνοθεσία του Βιτόριο Ντε Σίκα και σενάριο του – βραβευμένου με Όσκαρ – Σεζάρε Ζαβατίνι, ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών, το 1957.

Με τους Κάρλο Μπατίστι, Μαρία Πία Κασίλιο, Λίνα Τζενάρι και Ιλεάνα Σίμοβα, η ταινία μιλά για την έλλειψη ανθρωπιάς και συμπόνιας στο δράμα του συνανθρώπου, μέσα από την ιστορία ενός πρώην δημόσιου υπάλληλου, ο οποίος, σε όλη του ζωή, υπήρξε συνεπής και αξιοπρεπής, αλλά τώρα πια είναι πάμπτωχος, χωρίς οικογένεια, με μοναδική παρέα το μικρό του σκυλάκι. Λόγω χρεών, η μόνη προοπτική, που νιώθει πως έχει, είναι ο θάνατος. Όμως, η θέληση για ζωή πάντα βρίσκει τρόπους να θριαμβεύσει.

* Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Peristeri News

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Leave a Comment