PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αποκλείει ο Κόρμπιν το ενδεχόμενο να ηγηθεί εκστρατείας υπέρ του Brexit


Όπως είπε ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών, επιθυμία του είναι να δει την Ευρώπη να επιδιώκει μία περισσότερο κοινωνική ατζέντα αντί να μετατρέπεται σε παράδεισο της ελεύθερης αγοράς.

Το ενδεχόμενο να ηγηθεί το κόμμα του μίας εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. εν όψει του επικείμενου δημοψηφίσματος απέρριψε ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα από το BBC, αν μπορεί να φανταστεί τους Εργατικούς να κάνουν εκστρατεία υπέρ του Brexit ο Κόρμπιν απάντησε: «Όχι, δεν βλέπω κάτι τέτοιο». «Αυτό στο οποίο υπήρξα αντίθετος και παραμένω αντίθετος είναι η ιδέα να περιφέρεται ο Ντέιβιντ Κάμερον στην Ευρώπη και να παραδίδει τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος κι ένα σωρό πράγματα που είναι πολύ σημαντικά», διευκρίνισε ο ίδιος.

Όπως είπε ο Κόρμπιν, επιθυμία του είναι να δει την Ευρώπη να επιδιώκει μία περισσότερο κοινωνική ατζέντα αντί να μετατρέπεται σε παράδεισο της ελεύθερης αγοράς.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της χώρας με την Ε.Ε. και σχεδιάζει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή μη στην Ενώση μέχρι το τέλος του 2017.

Από το περασμένο Σάββατο που ο Κόρμπιν κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές, το κόμμα του έχει στείλει αντιφατικά μηνύματα για την θέση που θα υιοθετήσει στο δημοψήφισμα, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του να εκφράζουν αντίθετες απόψεις.

Η θέση των Εργατικών στο ζήτημα θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το αν οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε..

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment