PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μπαράζ από πύρινα μέτωπα στη χώρα


Και νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά τα πρωινά σε Αττική, Θάσο, Ηράκλειο και Κεφαλονιά.

Τη φορά αυτή πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην Άνδρο, στη θέση Ζαγανιάρης.

Επιτόπου έσπευσαν 17 πυροσβέστες με έξι οχήματα κι ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ενώ η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τη θάλασσα.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ηλεία, στην περιοχή Κολοκυθάς Αμαλιάδας. Εκεί έσπευσαν 66 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Και στη Μεσσηνία, καίγεται αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πουλίτσι. Επί ποδός βρίσκονται 47 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Στην Αττική, έχουν ενισχυθεί επιπλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φέριζα, στον δήμο Σαρωνικού. Πλέον επιχειρούν 117 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης στην Αττκή, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη. Συγκεκριμένα, τη μάχη με τις φλόγες δίνουν τώρα 41 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στο ρέμα Κοκκιναρά, στην Κηφισιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου να τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Στην Κρήτη, υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο σε χορτολιβαδική έκταση στη Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο. Την πλήρη κατάσβεσή του ανέλαβαν 45 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο, τέλος, έχει τεθεί και η φωτιά σε δασική έκταση στη Θάσο, στην περιοχή Ποταμιά.

Με δεδομένο πως και αύριο, Πέμπτη, ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ αυξημένος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που πιθανόν να προκύψουν, αλλά και λόγω των εξελισσόμενων δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας, όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος τίθεται σε γενική επιφυλακή.

Θα γίνονται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment