PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Μεγάλη διάκριση για την Cosmote


Διαπίστευση ISO στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας

Διαπίστευση ISO στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας

Σημαντική διάκριση απέσπασε το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Περιβάλλοντος της Cosmote, λαμβάνοντας διαπίστευση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2005 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. (Ε.ΣΥ.Δ).

Η διαπίστευση πιστοποιεί ότι οι μετρήσεις που διενεργεί το Εργαστήριο πραγματοποιούνται κατά την ορθή, θεσμοθετημένη διαδικασία και διασφαλίζει την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων, η οποία επιβεβαιώνεται μέσα από τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Περιβάλλοντος της Cosmote συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των μόλις 8 διαπιστευμένων εργαστηρίων στη χώρα.

Στελεχωμένο από επτά επιστήμονες με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές (PhD και MSc), το Εργαστήριο πραγματοποιεί μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην περιοχή συχνοτήτων 75MHz-3GHz, σε περιβάλλον κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφώνου, τηλεόρασης, λοιπών ασύρματων επικοινωνιών (π.χ. VHF, TETRA), μικροκυματικών δικτύων (wi-fi) και ραντάρ. Οι μετρήσεις γίνονται σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ 61566:1999, ΕΛΟΤ 1422-3:2007 και CEPT ECC/REC/(02) 04.

«Η διαπίστευση του Εργαστηρίου μας, το οποίο διακρίνεται για την πολύ υψηλή ποιότητα των συστημάτων μέτρησης και των διαδικασιών του και την εξαιρετική τεχνογνωσία του επιστημονικού προσωπικού που το υποστηρίζει, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τη δέσμευση της Cosmote για ποιότητα στην επικοινωνία και για την πιστότητα των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών της», ανέφερε σχετικά ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της Cosmote, κ. Γιώργος Τσώνης.

Το σύστημα διαχείρισης ποιότητας το οποίο υποστηρίζει πλήρως λειτουργικά το Εργαστήριο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πιστοποιημένου, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008, συστήματος διαχείρισης ποιότητας της εταιρείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment