PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κόντρα Πάγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ


Στα ύψη έφθασε η αντιπαράθεση του Θ. Πάγκαλου με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προχθές στα Καλύβια όπου συνέτρωγε με άλλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Στα ύψη έφθασε η αντιπαράθεση του Θ. Πάγκαλου με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προχθές στα Καλύβια όπου συνέτρωγε με άλλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατονομάζοντας μάλιστα συγκεκριμένα στελέχη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει λόγο για γνωστούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που «προωθούν τη στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των βουλευτών και των υπουργών για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου», και κατονομάζει ως διοργανωτή των επεισοδίων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μελέτη Πόγκα και τον πρώην δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού.

«Σε μιαν εποχή βαθύτατης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης, όπου το μέγιστο ζητούμενο είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία να αντέξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τακτικές και μεθοδεύσεις που θυμίζουν έντονα όσα έκαναν οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Εκείνος που τελικά κέρδισε τότε, ήταν ο φασισμός και οι Ναζί», καταλήγει η «πύρινη» ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου.

Απαντώντας, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για παραληρήματα του κ. Πάγκαλου κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπος με την κοινή γνώμη και καλεί τον Πρωθυπουργό να τον αποσύρει.

«Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος. Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που καταλήγει: «Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει».

Ανταπαντώντας το γραφείο Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ τη συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ενώ στη σχετική ανακοίνωση επαναλαμβάνονται οι χαρακτηρισμοί περί «τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει την αποδοκιμασία ή τουλάχιστον την έκφραση λύπης για το γεγονός ότι καθοδηγούμενοι από επώνυμα και πασίγνωστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, 50 περίπου άτομα αποδοκίμαζαν και προπηλάκιζαν επί 2 περίπου ώρες τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν μετείχαν σε κανενός είδους πολιτική ή δημόσια εκδήλωση, αλλά απλώς είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στην βάση επιχειρήσεων των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα το ίδιο βράδυ με εκατοντάδες κοκτέιλ μολότοφ επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας. Είναι προφανές ότι η συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει: «Αυτή εξυπηρετείται από την θεωρία της πρόκλησης, τη γνωστή, χιτλερικής εμπνεύσεως, άποψη, ότι ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια».

«Δεν ευχόμαστε περαστικά στον Συνασπισμό ούτε μας ενδιαφέρει η ευθύνη του ενός ή του άλλου από τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία του. Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα δώσει όταν έρθει η στιγμή την απάντηση σε αυτή την στροφή της πάλαι ποτέ “ανανεωτικής αριστεράς” προς το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να καλύπτει τον κ. Πάγκαλο, καθώς όπως επισημαίνει, οι κατηγορίες που εκτοξεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι προσωπικές απόψεις ενός οποιουδήποτε στελέχους του ΠΑΣΟΚ, αλλά ψεύδη και συκοφαντίες που στρέφονται ενάντια σε έναν ιστορικό πολιτικό χώρο της αριστεράς» από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Για αυτό το λόγο», τονίζεται, «και δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο στη φαιδρότητα των δηλώσεων και στις πρωτοφανείς ύβρεις που κατά καιρούς εκστομίζει ο κ. Πάγκαλος. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να καλύπτει τον κ.Πάγκαλο, νομίζοντας ότι με τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απαντήσει στα αδιέξοδα που η ίδια η πολιτική της δημιουργεί».

ΛΑΟΣ: Κάποιοι ποντάρουν στον ευτελισμό προσώπων και θεσμών

«Μερικοί ποντάρουν στον ευτελισμό προσώπων και θεσμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης, κάνοντας λόγο για «πολύ επικίνδυνη επιλογή».

«Χθες ήταν ο Χατζηγάκης, ο Σιούφας, η Διαμαντοπούλου, ο Πρωτόπαππας, σήμερα ο Πάγκαλος, αύριο κάποιος άλλος. Όσο ενθαρρύνονται και δεν καταδικάζονται τέτοιες ενέργειες τόσο πιο πολύ όμηρος του πεζοδρομίου θα είναι το πολιτικό σύστημα», πρόσθεσε ο κ. Αϊβαλιώτης.

Δημοκρατική Συμμαχία: «Οχι» σε ύβρεις και επιθέσεις σε βάρος πολιτικών

«Οι επιθέσεις, οι ύβρεις και οι τσαμπουκάδες σε βάρος πολιτικών προσώπων, δεν μπορούν να αποτελούν ανεκτή επιλογή σε μια συντεταγμένη Δημοκρατική πολιτεία», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γ. Οικονόμου, με αφορμή και την επίθεση που δέχθηκε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.

Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου, το γεγονός ότι οι δράστες ανάλογων πράξεων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίθεση στο βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη, εξακολουθούν να μένουν ατιμώρητοι, «ενισχύει τις τάσεις παραβατικής συμπεριφοράς και τους ψευτοπαλληκαρισμούς που επιδεικνύουν ορισμένοι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο της ΝΔ – Παρουσιάστηκε το έμβλημα των 50 ετών

Peristeri News

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Leave a Comment