PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καθηγητές από Ευρωπαϊκές χώρες στο Περιστέρι


Επισκέφτηκαν τη Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου

Το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Γυμνασίου-Λυκείου της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου οργάνωσε και φιλοξένησε την προπαρασκευαστική επίσκεψη καθηγητών από την Πολωνία, Ιταλία και Δανία μεταξύ 22 και 26 Νοεμβρίου 2010.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια προετοιμασίας ενός νέου προγράμματος COMENIUS με θέμα «Η θάλασσα και οι πολλαπλές επιρροές της στις παραθαλάσσιες πόλεις».

Στόχοι της δράσης COMENIUS είναι η βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, που επιτυγχάνεται μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας σχολικών ιδρυμάτων, της βελτίωσης της επαγγελματικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται άμεσα στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης, καθώς και η προαγωγή της εκμάθησης γλωσσών και της διαπολιτισμικής ευαισθητοποίησης.

Από τη στιγμή που θα εγκριθεί το πρόγραμμα από το ΙΚΥ, τόσο οι μαθητές του σχολείου όσο και οι καθηγητές τους από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών που θα πραγματοποιηθούν σε επτά Ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Ισλανδία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία και Πορτογαλία) στο διάστημα μεταξύ 20 Σεπτεμβρίου 2011 και 20 Ιουνίου 2013, ενώ οι μαθητές θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες και στην παραγωγή ενός ηλεκτρονικού περιοδικού που θα συμπεριλαμβάνει εργασίες τους (όπως άρθρα, δοκίμια, φωτογραφίες, ποιήματα, ζωγραφιές, συνταγές, ταινίες μικρού μήκους κ.α.) που θα σχετίζονται με το θέμα του προγράμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment