PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κάλεσμα του συλλόγου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» για συγκέντρωση στις 13 Μάη στο Υπ. Παιδείας


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ!

ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στις απαιτήσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ- ΔΝΤ και  Επιχειρηματικών Ομίλων, αντί να καλύψει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία με μόνιμους, μαζικούς διορισμούς, συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να τα εξαφανίσει.

Υποτάσσει τη λειτουργία των σχολείων στα στενά πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής, των δημοσιοοικονομικών περιορισμών, της πιστής υλοποίησης των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου που ψήφισε από κοινού με ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ!

Την ίδια στιγμή «τρέχει» με διαδικασίες fast track να περάσει όλα τα μέτρα που απαιτεί η Ε.Ε., το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και οι Επιχειρηματικοί Όμιλοι. Όλες οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος σχετικά με τα τμήματα ένταξης, τα νηπιαγωγεία, τον ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου, τη συμπλήρωση ωραρίου από τη μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη σε συνδυασμό με τον καταιγισμό προτάσεων του προέδρου της επιτροπής κοινωνικού και εθνικού διαλόγου κ. Λιάκου, αλλά και με τις δηλώσεις του υπουργού περί εθελοντισμού, πλεονασμάτων σε διδακτικές ώρες και προσωπικό, περιορισμό ειδικοτήτων και επιπλέον αναθέσεις μαθημάτων, έχουν έναν και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουν το σχέδιο του υπουργείου για περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για περαιτέρω ελαστικοποίηση του εργασιακού πλαισίου όσων τελικά θα εργαστούν, για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ με νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας, την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»! Επιπλέον, καταργεί την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ.

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που μαστίζονται από την ανεργία, την ελαστική, την εκ περιτροπής ή τη μαύρη εργασία οδηγούνται σε αδιέξοδο! Το χτύπημα στο δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους γονείς είναι τόσο δυνατό, που κάνει την στρατηγική μάρκετινγκ του υπουργείου να καταρρέει μπροστά στους αμείλικτους αριθμούς: 3.500 χιλιάδες κενά αυτή τη στιγμή μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 5.500-6.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί εξαιτίας της μείωσης και της κατάργησης διδακτικών ωρών στον ενιαίο τύπο δημοτικού σχολείου, 800-1000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών στα νηπιαγωγεία.

Η διακήρυξη του Υπουργείου ότι δημιουργεί  έναν «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου» είναι υποκρισία! Ενιαίο δεν είναι το σχολείο που το πρόγραμμα των μαθημάτων του καθορίζεται από ποιες ώρες «περισσεύουν» και  αποκλείει από τα ολοήμερα τα παιδιά ενάμισι  εκατομμυρίων ανέργων.  Ο στόχος τους να κατεδαφίσουν το δημόσιο σχολείο είναι ξεκάθαρος και μας βρίσκει ανυποχώρητους απέναντί του. Στην επίθεση απαντάμε με επίθεση, υπερασπιζόμενοι τους μαθητές μας, το σύνολο των συναδέλφων μας (άνεργους/αναπληρωτές/μόνιμους), το σχολείο, την κοινωνία.

Οι υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις!! Να μην τους το επιτρέψουμε!! 

Ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης δεν έχει φρένο! Με το ασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο που ψήφισε στη Βουλή, τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και απογειώνει τη φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα. Με τα μέτρα που παίρνει στην Παιδεία, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες!

Ως εδώ! Όλοι τώρα στον Αγώνα!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΥΠΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΚΠ. ΒΑΘΜΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ)

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3848-ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ-ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

 

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 13:00

 

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων η ΔΟΕ έχει κηρύξει   3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και 3 του απογευματινού, 11.30 – 14.00 και 14.00 – λήξη).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment