PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ηλεκτρονικές κάρτες για τους µετανάστες


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αλλαγή των αδειών διαµονής που λαµβάνουν οι αλλοδαποί και η αντικατάστασή τους από την «κάρτα µετανάστη».

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αλλαγή των αδειών διαµονής που λαµβάνουν οι αλλοδαποί και η αντικατάστασή τους από την «κάρτα µετανάστη». Οι νέες ηλεκτρονικές κάρτες θα αποτελούν αυτοτελές έγγραφο – σε αντίθεση µε το αυτοκόλλητο που επικολλάται σήµερα στα διαβατήρια των αλλοδαπών – και θα περιλαµβάνουν δύο βιοµετρικά δεδοµένα, µία ψηφιακή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώµατα. Σε πρώτη φάση θα περιληφθεί µόνο η ψηφιακή φωτογραφία και απότον Μάιο 2012 θα προστεθούνκαι τα δακτυλικά αποτυπώµατα.

Για την έκδοση των νέων καρτών θα δηµιουργηθούν 62 «υπηρεσίες µίας στάσης» σε διάφορα σηµεία της χώρας, που θα λειτουργούν υπό την εποπτεία των αποκεντρωµένων διοικήσεων.

Η δηµιουργία των υπηρεσιών αυτών στοχεύει στη συλλογή και διαχείριση των βάσεων δεδοµένωναποκλειστικά από αρµόδια όργανα, την αναγκαιότητα λήψης αυστηρών µέτρων ασφαλείας και ελέγχου των διαδικασιών λήψης βιοµετρικών δεδοµένων, καθώς επίσης και την ανάγκη µείωσης του χρόνου έκδοσης των αδειών διαµονής.

Με το νέο σύστηµα θα καταργηθεί δηλαδή ηχρονοβόρα διαδικασία, όπου κάθε αλλοδαπός υπέβαλλε τα δικαιολογητικά για ανανέωση της άδειας στον δήµο διαµονής του, ο οποίος τα διαβίβαζε στις υπηρεσίες της αποκεντρωµένης διοίκησης και στη συνέχεια η αποκεντρωµένη διοίκηση εξέδιδε την άδεια και την έστελνε στον δήµο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment