PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Επισιτιστική βοήθεια σε συμπολίτες μας μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΤΕΒΑ


Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο της εφαρμογής των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και της εφαρμοστικής Κ.Υ.Α για δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών (αριθ. 3320/89565 ΦΕΚ 1701/14-8-2015), έχει ήδη ξεκινήσει τη διανομή φρούτων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των εταίρων της σύμπραξης.

Συγκεκριμένα σχεδίασε και πραγματοποίησε διανομές αποσυρόμενων φρούτων, σε όλους στους Δήμους της Κοινωνικής Σύμπραξης του Δυτικού Τομέα Αθηνών (Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου) καθώς και στις Ιερείς Μητροπόλεις Περιστερίου, Ιλίου Αχαρνών Πετρουπόλεως και Νικαίας, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Συνολικά, το τελευταίο τρίμηνο έχουν διανεμηθεί περισσότεροι από 400 τόνους οπωροκηπευτικών προϊόντων στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.

Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων προϊόντων, απευθύνεται σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που περιλαμβάνουν τους κατόχους κάρτας σίτισης, τους ωφελούμενους παροχών του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ / FEAD και των κοινωνικών παντοπωλείων καθώς και τους μαθητές των σχολείων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

logos_teva_2

Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί ροδάκινα, ακτινίδια και πορτοκάλια ενώ σχεδιάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα διανομές φρέσκων μήλων, μανταρινιών και χυμού ροδάκινων.

Οι ποσότητες των προϊόντων εξασφαλίζονται σε συνεργασία με τους αντίστοιχους συνεταιρισμούς – οργανώσεις παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

Οι ημέρες διανομής, οι ποσότητες και το είδος των προϊόντων που διανέμονται, καθορίζονται με τη συνεργασία των αντίστοιχων υπηρεσιών των Δήμων και των άλλων εταίρων με τον ΑΣΔΑ.

Η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη καθώς διανύουμε έναν ακόμη χειμώνα οικονομικής κρίσης, που δοκιμάζει την τοπική κοινωνία και κυρίως τους συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η εμπειρία της διανομής των αποσυρόμενων προϊόντων έχει αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της συλλογικής δράσης και της σύμπραξης των φορών της τοπικής κοινωνίας και έχει δραστηριοποιήσει δομές και συνεργασίες που μπορούν να αποδώσουν και στο μέλλον για την επίτευξη στόχων βελτίωσης της ζωής των κατοίκων στην περιοχή μας.

logos_teva

Η Κοινωνική Σύμπραξη Δυτικού Τομέα Αθηνών (αποτελούμενη από κάτωθι εταίρους: Περιφέρεια Αττικής, Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ΑΣΔΑ, τους Δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και τις Ιερείς Μητροπόλεις: Περιστερίου, Ιλίου Αχαρνών Πετρουπόλεως και Νικαίας) συμμετέχει στο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ / FEAD, που ως στόχο την ανακούφιση και την μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ο συνδυασμός της μείωσης του εισοδήματος με τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται λόγω ύφεσης έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που βρίσκεται σε ακραία φτώχεια ή σε άμεσο κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ23/οικ. 49681/3647, 5/11/2015 Πρόσκληση ΤΕΒΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο ΑΣΔΑ, ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης, έχει εξασφαλίσει από το Πρόγραμμα χρηματοδότηση, έως το τέλος του 2016, με σκοπό τη διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας, νωπών κρεατικών και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους πιστοποιημένους ωφελούμενους του Προγράμματος.

Παράλληλα, θα υπάρξει η δυνατότητα να παρασχεθούν υποστηρικτικές υπηρεσίες και δραστηριότητες, από Επιστημονικό Προσωπικό, που θα έχουν ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων ή/και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment