PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εξειδίκευση των μέτρων αντιπυρικής προστασίας στην Αττική


Σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κ. Παπαντωνίου

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2011, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Μανώλη Όθωνα σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου, με θέμα την «Εξειδίκευση μέτρων για την Αντιπυρική Προστασία στην Αττική».

Στη σύσκεψη εκτός των άλλων συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός Γιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Τασούλας Γρηγόρης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μπούφης Θεόδωρος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλος Ηλίας, ο ειδικός Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κ. Αμοργιανιώτης Κωνσταντίνος, ο Αρχηγός, ο Υπαρχηγός και Ανώτατοι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, οι αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Μανιάτης Κωνσταντίνος και Ανατολικής Αττικής κ. Κισκήρα Χρυσάνθη, οι επικεφαλής των αναπτυξιακών συνδέσμων ΣΠΑΠ, ΑΣΔΑ, ΣΠΑΥ και Φορέα Πάρνηθας, οι Διευθυντές Δασών Πεντέλης, Αιγάλεω και Πάρνηθας και άλλοι υπηρεσιακοί φορείς.

Στην παρέμβαση του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Παπαντωνίου τόνισε την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των δράσεων, από το Υπουργείο , στο επίπεδο της Περιφέρειας, των Δήμων και των συνδέσμων γιατί ήδη η αντιπυρική περίοδος έχει προχωρήσει και επιβάλλεται η άμεση ολοκλήρωση των αναγκαίων μέτρων όπως π.χ. αποψίλωση, φύλαξη χώρων (με προσλήψεις δασοπυροσβεστών), ενίσχυση εθελοντών, έλεγχος χωματερών, εξασφάλιση μέσων δασοπυρόσβεσης κλπ.

Τόνισε επίσης την ανάγκη ενιαίου συντονισμού και επακριβή οριοθέτηση αρμοδιοτήτων για την επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment