PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βουλευτικές εκλογές για τις 13 Απριλίου προκήρυξε ο Άσαντ


Τη διενέργεια εκλογών στις 13 Απριλίου προκήρυξε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Δαμασκού την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές στη χώρα διεξήχθησαν το 2012.

Μόσχα: Η συμφωνία για τη Συρία επετεύχθη μετά από πολλούς γύρους συνομιλιών

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον είχαν πολλούς γύρους συνομιλιών, κεκλεισμένων των θυρών, σχετικά με το θέμα της ειρήνευσης στη Συρία, αποκάλυψε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Υπήρξαν κάποιοι γύροι κλειστών διαβουλεύσεων, όχι δημοσίων. Και διεξήχθησαν τις τελευταίες ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ, η Μόσχα συντόνισε τις κοινές ρωσοαμερικανικές αποφάσεις για τη Συρία με το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, στις διμερείς επαφές που είχε ο πρόεδρος Πούτιν με τους ηγέτες των δύο αυτών χωρών.

Η Ρωσία, πρόσθεσε, θα συνεχίσει τις επαφές της με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές και ιδίως με τις χώρες της περιοχής.

Όπως είπε, ο βασικός στόχος που θέτουν τώρα η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι ο τερματισμός της άσκοπης αιματοχυσίας στη Συρία και η συνέχιση του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας, διευκολύνοντας έτσι μια πολιτική διευθέτηση στη χώρα.

Λευκός Οίκος: Ευκαιρία που όλοι πρέπει να εκμεταλλευτούν η εκεχειρία

Η κατάπαυση του πυρός στη Συρία αποτελεί το επόμενο βήμα στην προσπάθεια προώθησης των συνομιλιών ώστε να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή στη χώρα, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από παράκληση του τελευταίου, για να συζητήσουν τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να τηρηθεί η συμφωνία από όλες τις πλευρές προκειμένου να ανακουφιστεί ο συριακός λαός από τα δεινά του και να επικεντρωθεί στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η εκεχειρία, μολονότι όπως είπε θα είναι δύσκολη στην εφαρμογή της, αποτελεί «μια στιγμή ευκαιρίας» και οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν.

«Θα εκπλησσόμουν αν δεν υπήρχαν εμπόδια στον δρόμο για την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας. Θα υπάρξουν κάποια εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε, πιθανόν να υπάρχουν πισωγυρίσματα, όμως αυτή είναι μια ευκαιρία και ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές θα την εκμεταλλευτούν», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η παύση των εχθροπραξιών θα αφορά όλες τις εμπόλεμες πλευρές, εκτός από το Ι.Κ. και το Μέτωπο Αλ Νόσρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment