PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αντλήθηκαν 390 εκ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων


Στην άντληση ποσού 390 εκ. ευρώ προχώρησε το ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων.

Στην άντληση ποσού 390 εκ. ευρώ προχώρησε το ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων (6 μηνών) με επιτόκιο 4,82%, έναντι επιτοκίου 4,54% στην προηγούμενη δημοπρασία.

Υποβλήθηκαν συνολικά προσφορές ύψους 1,544 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 300 εκ.ευρώ κατά 5,15 φορές.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 90 εκατομμυρίων Ευρώ.

Στο μεταξύ, στο “μικροσκόπιο” της τρόικας και διεθνών οίκων αξιολόγησης θα τεθεί η ελληνική οικονομία, προκειμένου αφ’ ενός να εγκριθεί η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου στο τέλος Δεκεμβρίου και αφ’ ετέρου να συνταχθούν οι εκθέσεις σχετικά με τις μακροοικονομικές προοπτικές της χώρας.

Την ερχόμενη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από την κατάθεση του τελικού κειμένου του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, θα έλθει στην Αθήνα το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, ενώ την ίδια ημέρα θα ανακοινώσει η Eurostat, τα στοιχεία για το έλλειμμα της περιόδου 2006 – 2009, το οποίο για το 2009 αναμένεται να υπερβεί το 15% του ΑΕΠ, έναντι 13,8% της πρόβλεψης του προσχεδίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment