PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έρευνες για λαθρομετανάστες στα Ιωάννινα


Σε βάθος ερευνά η Αστυνομία των Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και την ιταλική Αστυνομία.

Σε βάθος ερευνά η Αστυνομία των Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και την ιταλική Αστυνομία, την υπόθεση μεταφοράς με μισθωμένο ιταλικό αεροπλάνο χθες το απόγευμα από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων των έξι Αφγανών λαθρομεταναστών, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό, εξετάζοντας όλες της περιπτώσεις, αλλά εστιάζοντας κυρίως στο εμπόριο οργάνων για μεταμόσχευση.

Χθες στις 19.28 συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 19χρονη αλλοδαπή, μαροκινής καταγωγής και ιταλικής υπηκοότητας, υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα το Παρίσι, η οποία βρίσκονταν στην Ελλάδα από τις 4 του μήνα και υποδέχθηκε τους 6 Αφγανούς, για να ταξιδέψει μαζί τους στην Ιταλία με το αεροπλάνο που είχε μισθωθεί από το Μιλάνο.

Επίσης συνελήφθησαν και οι 6 Αφγανοί που χρησιμοποιούσαν πλαστά διαβατήρια Δανίας. Πρόκειται για δύο ζευγάρια, έναν επιπλέον ενήλικα και ένα μωρό. Όλοι εμφανίσθηκαν καλοντυμένοι παριστάνοντας τους Δανούς τουρίστες.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα επιβεβαίωσης της πτήσης το ύψος της αποζημίωσης για την πτήση ανέρχεται στο ποσό των 11.600 ευρώ. Ποσό που θεωρείται εικονικό, αφού μια πτήση με αυτού του τύπου τα τζετ, ανέρχονται σε 6-8.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης, δηλαδή συνολικά για την συγκεκριμένη περί τα 40.000 ευρώ.

Αυτό όμως που απασχολεί τις ελληνικές Αρχές, είναι πόσες άλλες πτήσεις έγιναν από περιφερειακά κυρίως αεροδρόμια της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment