PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Ανακοίνωση για πλημμύρες και αποζημιώσεις


Ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Δήμου Περιστερίου σχετικά με τις πλημμύρες και τις αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν. Αναλυτικά:

Πέρασαν δυο χρόνια από την πλημμύρα που έπληξε όλη την δυτική Αθήνα και την πόλη μας.

Σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει. Από θέμα τύχης δεν έχουμε επανάληψη του φαινομένου. Οι δρόμοι συνεχίζουν να γίνονται ποτάμια όταν βρέχει και οι συνάδελφοί μας θέτουν σε εφαρμογή τις «οχυρώσεις» τους.

Μας μιλούν για αναπτυξιακούς νόμους, Ευρωπαϊκά πακέτα, για επανεκκίνηση της οικονομίας κλπ αλλά τα  αντιπλημμυρικά έργα όπως η αντισεισμική και η αντιπυρική προστασία δεν χωράνε στους νόμους τους και τα πακέτα τους. Η σωματική μας ακεραιότητα και οι κόποι μιας ζωής δεν μετρούν γι’ αυτούς τίποτα μπροστά στα έργα που εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμη ανταποδοτικότητα όπως τα οδικά δίκτυα με τα διόδια κλπ.

Σε αυτά τα χρόνια παρότι οξύνθηκαν τα προβλήματα για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, καμία οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση δεν έχει δοθεί παρά τις υποσχέσεις. Το νομοθετικό πλαίσιο (ν 2459/97 άρθρο 36 και η υπ. Αποφ. 20725/Β.979 10/5/11) παραμένει αναλλοίωτο και απαράδεκτο. Η ζημιά δεν αποζημιώνετε, έστω και καθυστερημένα, στην αξία της αλλά στο 30%.

Ενώ εμείς καλούμαστε να περάσουμε από σαράντα κύματα για να αποζημιωθούμε, όσοι αποζημιωθούμε,  την ίδια ώρα οι αγορές «απελευθερώνονται», οι «επενδυτές» καλούνται να επενδύσουν με fast track  διαδικασίες, νόμοι ψηφίζονται εν μια νυκτί κλπ.

Ο προσανατολισμός τους και η έγνοια τους είναι προφανής. Αξιοποιούν ακόμα και τα φυσικά φαινόμενα για την καταστροφή μας. Δεν θα τους περάσει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν και κατέγραψαν οι επιτροπές τις περιφέρειας.
  • Να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και για ζημιές μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ για όσους έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι είκοσι χιλιάδες ευρώ το χρόνο, να αποζημιώνονται άμεσα χωρίς άλλες διαδικασίες. Να αρκεί η αυτοψία της περιφέρειας.
  • Να προχωρήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και άλλα έργα που δίνουν δουλειά και προστατεύουν το λαϊκό νοικοκυριό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment