• Πέμπτη, 20 Ιούνιος, 2019

Μαθητές του 11ου ΓΕΛ Περιστερίου στην Πορτογαλία

Peristeri News
Δεκέμβριος13/ 2018

Την  Πορτογαλία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μέλη της ομάδας του προγράμματος “Erasmus+/ΚΑ2” του 11ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου κατά την περίοδο 4 – 10 Νοεμβρίου 2018.

Την αποστολή αποτελούσαν οι μαθητές της Β’ τάξης και δυο εκπαιδευτικοί- μέλη της παιδαγωγικής ομάδας. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν η πρώτη του δεύτερου χρόνου του σχεδίου «Filmmaking Journey: From scratch to screen” , στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από τη Σλοβακία (συντονίστρια του προγράμματος), την Τσεχία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η μετακίνηση έγινε με αεροπλάνο προς και από Λισαβόνα και η διαμονή σε ξενοδοχείο του Barreiro στην περιοχή που ανήκει το σχολείο υποδοχής, Agrupamento de Escolas de Casquilhos.

Σε συνέχεια της πρώτης κινητικότητας που πραγματοποιήθηκε στο 11ο ΓΕΛ Περιστερίου, τον περασμένο Μάρτιο, η οποία αποσκοπούσε στη δημιουργία σεναρίων και storyboards,  η εν λόγω συνάντηση είχε σκοπό την πραγματοποίηση των γυρισμάτων 5 διαφορετικών ταινιών μικρού μήκους. Προηγήθηκε εργαστήριο  με θέμα το φωτισμό και τον ήχο, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές.

Μεγάλος ο αντίκτυπος της κινητικότητας στους μαθητές:

Ταξίδεψαν σε μια χώρα του νοτιοδυτικού άκρου της Ευρώπης, για πρώτη φορά κάποιοι με αεροπλάνο και  βρέθηκαν έξω από τη Μεσόγειο θάλασσα. Είδαν παράλια που βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό κι έμαθαν για τη σημασία του στην εξέλιξη της πορείας και της οικονομίας της Πορτογαλίας και της γείτονος Ισπανίας, επισκέφτηκαν κάστρα κι έμαθαν για την Ιστορία και  τις κατακτήσεις της χώρας, αλλά και τις επιρροές που δέχτηκε αυτή.

Προστιθέμενη αξία αποτελεί για όλους τους  συμμετέχοντες η συνεργασία  σε ομάδες διαφορετικών εθνικοτήτων, η οποία ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση με άλλους πολιτισμούς, διαφορετικές ιδέες και κινηματογραφικές απόψεις, αλλά ταυτόχρονα διαφωτίζει τα κοινά των λαών μεταξύ τους και στηρίζει νέες φιλίες .

Το ταξίδι στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους θα συνεχιστεί την επόμενη άνοιξη με  επίσκεψη στην Τσεχία για την επεξεργασία του ήχου των δικών τους δημιουργιών.

 

Σημείωση: “Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή τη δημοσίευση είναι δεσμευτικές μόνο για τον συντάκτη  και η Επιτροπή δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση που μπορεί να γίνει από αυτήν ».