PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ζωγραφιά μαθήτριας από το Περιστέρι γίνεται γραμματόσημο


Μια εξαιρετική διάκριση πέτυχε μαθήτρια από το Περιστέρι σε διαγωνισμό ζωγραφικής των ΕΛΤΑ.

Η ζωγραφιά της μικρής μαθήτριας  Γαβριέλας Βραχνού που φοιτά στο 20ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου κέρδισε στον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφική των ΕΛΤΑ «Η Επανάσταση του 1821» και το έργο της “Το Κρυφό Σχολειό” μαζί με άλλα τρία έργα θα γίνουν γραμματόσημα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στον on line παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής των ΕΛΤΑ με θέμα «Η Επανάσταση του 1821» συμμετείχαν συνολικά 6.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και μαθητές ελληνικών σχολείων του εξωτερικού (Αυστραλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Αίγυπτο, Βέλγιο κ.α). 

Το έργο της κριτικής επιτροπής ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς τα έργα των μικρών καλλιτεχνών ξεχώριζαν για την πρωτοτυπία και τα δυνατά τους μηνύματα.

Τα τέσσερα έργα που διακρίθηκαν θα μετατραπούν σε γραμματόσημο και θα αποτελέσουν την Αναμνηστική Σειρά «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

Κατηγορία 7-10 ετών

“Η έξοδος του Μεσολογγίου” του Χρήστου Κουλέντζα

“Γυναίκες στην Επανάσταση” της Κατερίνας Δημητριάδη

Κατηγορία 11-15 ετών

“Κρυφό Σχολείο” της Γαβριέλας Βραχνού

“Ήρωες” του Σωτήρη Ρόζη

 

Επιπλέον, διακρίθηκαν άλλα 9 έργα που θα εμπλουτίσουν, σχεδιαστικά, τα παράγωγα φιλοτελικά προϊόντα της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Παιδί και Γραμματόσημο», τα οποία κερδίζουν πλούσια δώρα από τη συλλογή Art Post Collection των ΕΛΤΑ.

Υπογραμμίζεται ότι όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα προσαρμοστούν σε φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου και θα σταλούν στους μικρούς δημιουργούς τους, ως αναμνηστικό δώρο από τα ΕΛΤΑ. 

Οι αποστολές έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Μπορείτε να δείτε τους νικητές και τα έργα τους στο site που σχεδίασαν τα ΕΛΤΑ ειδικά για το διαγωνισμό: https://1821.elta.gr/

Υπενθυμίζουμε ότι η πρωτότυπη αυτή δράση για τα παιδιά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΕΛΤΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τα ΕΛΤΑ ευχαρίστησαν τους μικρούς τους φίλους για την ενθουσιώδη συμμετοχή και τους καλούν να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του φιλοτελισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment