PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ζητούν στοιχεία για τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων


Ζήτησε με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τα υπουργεία, τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τις ΔΕΚΟ.

Στοιχεία με τις εκτιμήσεις για τις αποχωρήσεις προσωπικού από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα την επόμενη τριετία ζήτησε με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τα υπουργεία, τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τις ΔΕΚΟ.

Σημειώνεται ότι το αίτημα του υπουργείου έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία τους μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή της ρύθμισης για μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο και να καταστεί δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός με γνώμονα τις ιεραρχημένες ανάγκες των υπηρεσιών, το υπουργείο ζητά από τους παραπάνω φορείς στοιχεία για τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων από την αρχή του 2012 έως και τις 6 Αυγούστου 2012.

Επίσης, τις προβλέψεις για τις αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, καθώς και την εκτίμηση των αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού για κάθε έτος χωριστά από το 2013 έως και το 2016.

Τέλος, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με τα όσα στοιχεία διαθέτει, ο στόχος για 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2015 είναι εφικτός, δίχως να χρειαστούν απολύσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Leave a Comment