Viber
PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στο Τόκιο

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίστηκαν σε κατοικημένη περιοχή του Τόκιο.

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίστηκαν σε κατοικημένη περιοχή του Τόκιο. Η μέτρηση – της τάξεως των 3,35 μικροσιβέρτ την ώρα- είναι υψηλότερη από αυτές που έχουν καταγραφεί σε ορισμένες περιοχές της ζώνης αποκλεισμού της Φουκουσίμα, όπου το Μάρτιο, διπλό χτύπημα σεισμού και τσουνάμι προκάλεσε το δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στην Ιστορία, μετά από αυτό του Τσερνόμπιλ.

Ο μετρητής Γκάιγκερ «χτύπησε κόκκινο» σε ύψος ενός μέτρου πάνω από πεζοδρόμιο, σε πολυσύχναστο σημείο της Σεταγκάγια, ενός από τα 23 διαμερίσματα του Τόκιο. Οι αρχές επιμένουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, παρότι η τοποθεσία όπου έγινε η μέτρηση απέχει 200 και πλέον χιλιόμετρα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιαπωνικού υπουργείου Επιστημών, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι πολλές φορές υψηλότερα από αυτά που θεωρούνται ασφαλή. «Οι μετρήσεις είναι υψηλές και προκαλούν έκπληξη», λέει ο διευθυντής του Κέντρου Πληροφόρησης Πολιτών για τη Ραδιενέργεια Χιντεγιούκι Μπαν. «Η εξέλιξη δείχνει ότι οι κυβερνητικοί έλεγχοι είναι πιθανό να μην εντοπίσουν κάποιες εστίες ραδιενέργειας και γι’ αυτό απαιτούνται και έλεγχοι από τους ίδιους τους πολίτες».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πρέσπες: «Απάτητο βουνό» η ορεινή περιοχή με απόφαση ΥΠΕΝ

Peristeri News

Ανάσα από τις πρόσφατες βροχές αλλά όχι λύση στην λειψυδρία της Αττικής

Peristeri News

Πανσέληνος: Πότε θα δούμε τη «Σελήνη του Χιονιού»

Peristeri News

Leave a Comment