PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υποβάθμιση των ιρλανδικών τραπεζών


Στην άμεση υποβάθμιση της αξιολόγησής του για όλες τις ιρλανδικές τράπεζες προέβη σήμερα ο οίκος αξιολόγησης “Standard&Poor’s”.

Στην άμεση υποβάθμιση της αξιολόγησής του για όλες τις ιρλανδικές τράπεζες προέβη σήμερα ο οίκος αξιολόγησης “Standard&Poor’s”.

Ο “S&P” έκρινε ότι η ιρλανδική κυβέρνηση πιθανόν να πρέπει να επανεκτιμήσει τη στάση της απέναντι στην “Anglo-Irish Bank”, αξιολογώντας την πλέον -με υποβάθμιση κατά έξι βαθμίδες- με σκέτο “B” έως και “σκουπίδι”. Επίσης η “Bank of Ireland” αξιολογείται πλέον από τον οίκο με “BBB+”, ενώ αξιολογούνται με “BBB” οι τραπεζικοί όμιλοι “Allied Irish Banks” και “Irish Life and Permanent”.

Επίσης, ο οίκος προτείνει να μη γίνονται δεκτά τα κρατικά ιρλανδικά ομόλογα στην ονομαστική τους αξία, δεδομένου του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των 85 δισ.ευρώ για την Ιρλανδία.

Εχασε μία έδρα η κυβέρνηση

Σε δύο έδρες περιορίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης του Μπράιαν Κόουεν στην Ιρλανδία μετά τη συντριπτική νίκη υποψηφίου του Σιν Φέιν σε επαναληπτική αναμέτρηση. Ο Πιρς Ντόχερτι, ο οποίος έχει διακηρύξει ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, απέσπασε ποσοστό 40% σε μία αναμέτρηση που επιδεινώνει το κλίμα για την κυβέρνηση λίγο πριν παρουσιάσει στη Βουλή τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την κυβέρνηση στηρίζουν με την ψήφο τους οι Πράσινοι και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, που όμως πρόσφατα απείλησαν να ξανασκεφθούν το θέμα της θετικής προς την κυβέρνηση ψήφου.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στις 7 Δεκεμβρίου στο Κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας του 2011.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment