PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υποβάθμιση Πορτογαλίας – Ιρλανδίας


Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας και ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας, αξιολογώντας την πλέον με BBB-.

Ο οίκος Fitch αιτιολόγησε την υποβάθμιση αναφέροντας πως οι πρόωρες εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 5 Ιουνίου, θα καθυστερήσουν την υποβολή αιτήματος από την Πορτογαλία για εξωτερική βοήθεια.

Την 24η Μαρτίου ο ίδιος οίκος αξιολογούσε την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας με Α-.

Εξάλλου, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s μείωσε κατά μία μονάδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας από Α σε ΒΒΒ+, επικαλούμενος μελλοντικούς κινδύνους για τους ομολογιούχους.

Πάντως, η μείωση ήταν μικρότερη από αυτή που ανέμεναν στην Ιρλανδία, ενώ ο Standard and Poor’s επεσήμανε τις σταθερές προοπτικές της οικονομίας της χώρας.

Τόσο ο Standard and Poor’s όσο και ο Fitch αναφέρουν ότι η χώρα έχει σταθερές προοπτικές, ενώ αντίθετα ο Moody’s κατατάσσει την Ιρλανδία στο Baa1 με αρνητικές προοπτικές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment