PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπόθεση Βαλυράκη: Βίντεο επιβεβαιώνει ότι υπήρχε και δεύτερο σκάφος


Τη μαρτυρία ότι δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη υπήρχε και δεύτερο σκάφος επιβεβαιώνει βίντεο-ντοκουμέντο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, ο πρώην υπουργός.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο βίντεο φαίνεται ένα σκάφος να πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις προκαλώντας μεγάλο κυματισμό. Το σκάφος, πιθανότατα αλιευτικό, εντοπίζεται στο ίδιο σημείο που υπέδειξε ο αυτόπτης μάρτυρας, χωρίς όμως να είναι σαφές αν στο βίντεο διακρίνεται και το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Το βίντεο-ντοκουμέντο έχει παραδοθεί στις Αρχές και βρίσκεται ήδη στο φάκελο με όλο το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την μαρτυρία του αρτοποιού, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, κοντά στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη, υπήρχε κι ένα άλλο μεγαλύτερο σκάφος, με τον καπετάνιο του οποίου φέρεται να διαπληκτίστηκε ο εκλιπών.

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ολοκληρώθηκε η αυτοψία από εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια Βαλυράκη και ενός ιατροδικαστή, στο μικρό φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησε για τελευταία φορά ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αυτοψία επικεντρώθηκε στην προπέλα του μικρού σκάφους, ώστε να προσδιοριστεί αν ήταν εκείνη που τραυμάτισε θανάσιμα, την περασμένη Κυριακή, τον Σήφη Βαλυράκη.

Οι δικηγόροι της οικογένειας αποκάλυψαν ότι έχουν στην κατοχή τους δυο βίντεο από τη στιγμή που το λευκό αλιευτικό σκάφος προσέγγισε το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και το σκηνικό έντασης που ακολούθησε ανάμεσα στον πρώην υπουργό και τον καπετάνιο του μεγαλύτερου σκάφους.

Οι συνήγοροι της οικογένειας Βαλυράκη, γνωστοποίησαν επίσης ότι, μέχρι στιγμής, πάνω από 12 ψαράδες της περιοχής, έχουν προσέλθει να καταθέσουν με τα ημερολόγια των σκαφών τους και έναν μάρτυρα για το πού βρίσκονταν την ώρα της τραγωδίας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Σπύρου εκτιμά ότι ως αύριο οι ανακριτικές Αρχές θα έχουν καταλήξει για την ταυτότητα των χειριστών του αλιευτικού και το εν λόγω σκάφος.

Ο κ. Σπύρου ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν δύο αυτόπτες μάρτυρες που έχουν καταθέσει συγκεκριμένα γεγονότα, ενώ έχει «κλειδώσει» η ώρα του συμβάντος.

Όλα ξεκίνησαν στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο πρώην υπουργός πήγε στο σκάφος του για να βγει για ψαροντούφεκο σε μια κοντινή βραχονησίδα. Στη διαδρομή συνάντησε ψαράδες που ήταν σε αλιευτικό και διαπληκτίστηκαν, με αφορμή την απαγόρευση που υπάρχει λόγω των μέτρων για την Covid-19.

Μάλιστα -όπως έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έχουν δει το συγκεκριμένο αλιευτικό μήκους οκτώ μέτρων- οι αλιείς έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο Σήφη Βαλυράκη και άρχισαν να κάνουν κύκλους γύρω από το φουσκωτό του ενώ εκείνος καθόταν άκρη σε αυτό, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και το σκάφος του να συνεχίσει την πορεία του.

Ο κ. Σπύρου έχει εκφράσει τη βεβαιότητά του πως ο πρώην υπουργός χτυπήθηκε από προπέλα αλιευτικού και όχι από την προπέλα του φουσκωτού, και σημείωσε ότι αναμένεται σήμερα να υπάρξει πόρισμα για το είδος και το μέγεθος της προπέλας.

Προανάκριση διενεργείται από τη λιμενική αρχή της Ερέτριας υπό τη λιμενική αρχή της Εύβοιας για τα ακριβή αίτια και συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ανέφερε επίσης στην ΕΡΤ ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζονται και λαμβάνονται καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, επαγγελματίες αλιείς, κατοίκους.

Επίσης έχει οριστεί πραγματογνώμονας ενώ υπάρχει συνεργασία των Λιμενικών Αρχών με την αστυνομία και ιατροδικαστικές Αρχές, με βασικό στόχο να μην υπάρξει καμία σκιά, υπόνοια, κανένα ερωτηματικό ως προς τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού.

Σε στενό κύκλο έγινε η κηδεία

Σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από το Κοιμητήριο Παπάγου η κηδεία του Ιωσήφ (Σήφη) Βαλυράκη.

Κεντρικό πρόσωπο, η χήρα του εκλιπόντος πολιτικού, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, με μια φωτογραφία του συζύγου της στα χέρια, ενώ υποβασταζόταν από τους δυο γιούς τους.

Παρόντες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, κ.κ. Χριστοδουλάκης και Χρηστίδης αντιστοίχως, όπως επίσης, ο Νίκος Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment