PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπόθεση Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι


Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου δεν βρισκόταν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους ζητούν οι συνήγοροί τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την καταδίκη των κατηγορούμενων, υποστηρίζοντας ότι «η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειές τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού. Όπως επεσήμανε, «αν η Ελενη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».

Τέλος, σήμερα το δικαστήριο απέρριψε αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, ενώ η υπεράσπιση αυτή την ώρα ζητά την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ως ένδειξη συμπαράστασης στους γονείς της φοιτήτριας. Ακόμη στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Ισόβια και 15 έτη στους καταδικασθέντες

Ούτε μια μέρα δεν μειώθηκε στο Εφετείο η πρωτόδικη ποινή των δυο νεαρών καταδικασμένων για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ομόφωνα, «σφράγισε» με την απόφαση του την ποινή των ισοβίων και επιπλέον 15 ετών που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στους δυο νεαρούς.

Το ακροατήριο στο άκουσμα της απόφασης αντέδρασε με χειροκροτήματα με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Το δικαστήριο, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές στους καταδικασθέντες που κρίθηκαν ένοχοι, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η υπεράσπιση είχε ζητήσει την αναγνώριση, κατά περίπτωση, των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι πρωτόδικες ποινές.

Ωστόσο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι οι νεαροί πρέπει να συνεχίσουν να εκτίουν την ποινή που τους είχε επιβληθεί και στον πρώτο βαθμό.

Στο πλευρό των γονιών της άτυχης Ελένης βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα αλλά και οι μητέρες της Ερατούς και της Μυρτούς, οι μητέρες που έχασαν τις κόρες τους από τα χέρια των συντρόφων τους στη Φολέγανδρο και στη Μυτιλήνη.

Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, μέλη του ακροατηρίου φώναξαν: «Καμία άλλη δολοφονημένη, να μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».

Η δήλωση της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την απόφαση

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δικαίωση στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι» τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης και ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment