PeristeriNews.gr
Media

Υποψήφιοι επενδυτές για το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων


Προσφέρουν επταψήφιο ποσό για την εξαγορά του.

Μια ομάδα επενδυτών εμφανίζεται έτοιμη να βάλει πάνω στο τραπέζι για την εξαγορά του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DAPD ένα «επταψήφιο ποσό», ανακοίνωσε ένας από τους συνδίκους πτώχευσης.

Ο Ούλριχ Έντε, πρώην «αφεντικό» του Ν-24, ενός γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου συνεχούς ενημέρωσης, είναι επικεφαλής αυτών των επενδυτών, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο σύνδικος αυτός Κρίστιαν Κέχλερ Μα, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τους εν λόγω επενδυτές.

«”Σε γενικές γραμμές έχει συναφθεί μια συμφωνία, που θα πρέπει να υλοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα», διευκρίνισε.
Ο Βολφ φον ντερ Φεχτ, ένας άλλος σύνδικος πτώχευσης, ο οποίος δεν αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση, είχε ανακοινώσει στα μέσα Νοεμβρίου την περικοπή του ενός τρίτου των περίπου 300 θέσεων εργασίας των οκτώ εταιρειών του ομίλου DAPD που είχε υποβάλει αίτηση για πτώχευση στις αρχές Οκτωβρίου.

«Η συμφωνία με τον Ούλριχ Έντε προσφέρει καλή ευκαιρία για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας», διευκρίνισε ο Κέχλερ Μα. «Δεν θα υπάρξει ανάγκη για “σημαντική τροποποίηση”», όπως είπε.

Το DAPD είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι δεν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σχετικά με τη ρήξη του με το Associated Press (AP), και συμφώνησε να θέσει τέρμα στη συνεργασία αυτή στις 31 Ιανουαρίου.

Το πρακτορείο DAPD, που σχηματίστηκε το 2010 από μια ένωση ανάμεσα στο παλιό πρακτορείο DDP και τη γερμανική υπηρεσία του AP, κήρυξε πτώχευση στις αρχές Οκτωβρίου.

Στη Γαλλία, ο DAPD είχε πρόσφατα θέσει σε λειτουργία το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sipa News, του οποίου η διάλυση αποφασίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου από το Εμποροδικείο του Παρισιού. Το Sipa News μετά την εξέλιξη αυτή ανέστειλε τη λειτουργία της υπηρεσίας του «ροή κειμένου και φωτογραφίας», που λάμβαναν δωρεάν τριάντα μέσα ενημέρωσης εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment