PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπό τον φόβο των καταιγίδων κάτοικοι στο Περιστέρι


Για μια ακόμα φορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τις περιοχές της Δυτικής Αθήνας προκαλώντας αρκετές ζημιές.

Μενιδι, Καματερό, Λιόσια, Χαϊδάρι και «καταπονημένες» περιοχές στο Περιστέρι, όπως Φιλιππιάδος, Μπουρνάζι κι άλλες, μετρούν τις πληγές τους.

Οι κάτοικοί τους έζησαν δραματικές στιγμές τις προηγούμενες δύο μέρες όταν ξεκίνησε η καταρρακτώδης βροχή. Μέσα σε λίγα λεπτά δρόμοι και ολόκληρες γειτονιές μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ο απολογισμός για τη Δυτική Αθήνα τραγικός. Ένας 40χρονος άνδρας νεκρός και μία γυναίκα τραυματίας, ενώ δίπλα στο περιβόητο ρέμα της Εσχατιάς, ένα τριώροφο κτίριο, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος… όπου ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μέσα ένοικοι, γιατί, σύμφωνα με μαρτυρία τους, κοντά στο κτίριο εξαιτίας της ορμής του νερού, άρχισε να δημιουργείται κατολίσθηση.

Το Peristerinews.gr επισκέφθηκε την περιοχή γύρω από την οδό Φιλιππιάδος και κατέγραψε, ό,τι άφησε πίσω της η χθεσινή νεροποντή, αλλά και τα προσωπικά μέτρα που λαμβάνουν πλέον οι κάτοικοι, με το που βλέπουν τον «ουρανό να μαυρίζει»… όπως μας είπε χαρακτηριστικά, νεαρή κάτοικος.

Τσουβάλια με τσιμέντο και σιδερένιες πόρτες που τοποθετούνται σε ειδικές εγκοπές, βρίσκονται ακόμη μπροστά στις εισόδους των σπιτιών και των αποθηκών, γιατί όταν το νερό έρχεται «ποτάμι» δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, όπως έχουμε διαπιστώσει και εμείς στις πάμπολλες πλημμύρες αυτής της περιοχής…

tsouvalia_filipiados_peristeri

Στην οδό Φλωρίνης, μας είπε η Αναστασία που διαμένει στον συγκεκριμένο δρόμο, «τα φρεάτια είχαν μετατραπεί σε πίδακες νερού και δεν μπορούσες να περάσεις από το ένα σημείο στο άλλο»…

«Ζούμε κυριολεκτικά με κομμένη την ανάσα… Αν δεν φτιάξει ο καιρός δεν απομακρύνομαι από το σπίτι… Είμαι έτοιμη να πάρω τα ρούχα από τις ντουλάπες και ό,τι άλλο προλάβω, ενώ έχω παρκάρει το αυτοκίνητό μου σε άλλη περιοχή, γιατί πέρσι το έχασα…» συνέχισε να μας λέει η Αναστασία.

Δεν παρέλειψε επίσης να μας δηλώσει, ότι οι υπηρεσίες του Περιστερίου χθες, ήταν μαζί με τους κατοίκους και βοηθούσαν στα προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή, κάτι που δεν έκαναν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιλίου, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για βοήθεια… Γιατί έχουν λόγο και αυτές, αφού η περιοχή τους είναι τα σύνορα των Δήμων Περιστερίου και Ιλίου.

Λίγα μέτρα μακρύτερα στην οδό Ξάνθου, έχει φύγει σχεδόν ο μισός δρόμος. Ένα πρόβλημα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε κάθε μεγάλη νεροποντή, γιατί δεν έχει φροντίσει κανείς να το λύσει και είναι άγνωστο για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

Η φύση πάντως στέλνει τα μηνύματά της… Με τα «μπαλώματα» δεν λύνονται τα προβλήματα.

Και ιδού του λόγου το αληθές!

spasmenos_dromos_filipiados

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Peristeri News

Βαρθολομαίος: Η πίστη στην Ανάσταση είναι η βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Peristeri News

Leave a Comment