PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Διαψεύδονται τα περί σχέσεων Κοτζιά – Ντούγκιν


Σε σχετική ανακοίνωση διαψεύδεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Πειραιά.

Ανυπόστατους ισχυρισμούς χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών αναφορές σε άρθρο των Financial Times περί ύπαρξης σχέσεων μεταξύ του υπουργού Νίκου Κοτζιά και του Ρώσου καθηγητή Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Σε σχετική ανακοίνωση διαψεύδεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Πειραιά, κάτι που -όπως αναφέρεται- έχει διαψεύσει και το ίδιο το Ίδρυμα σε δική του ανακοίνωση.

«Ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει», συμπληρώνεται.

Επίσης, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, στο άρθρο αναφέρεται ψευδώς ότι ζητήθηκε και δεν παραχωρήθηκε σχετική δήλωση από πλευράς του κ. Κοτζιά.

«Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία από πλευράς των συντακτών του άρθρου επιβάλλει την διασταύρωση και επαλήθευση πριν τη δημοσίευση των ανυπόστατων αυτών πληροφοριών που, αναπαραγόμενες στο διαδίκτυο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργούν αναληθείς και αβάσιμες εντυπώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο σχετικό δημοσίευμα των F.T. αναφέρεται ότι «ο κ. Κοτζιάς -πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς- έχει ενστερνιστεί ολοένα και περισσότερο εθνικιστικές θέσεις και έχει αναπτύξει, σε κάποιες επισκέψεις του στη Μόσχα, σχέση με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, έναν Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ντούγκιν, απηύθυνε τον περασμένο Αύγουστο έκκληση για «γενοκτονία» των Ουκρανών. «Προσκλήθηκε το 2013 από τον κ. Κοτζιά να μιλήσει σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου εκθείασε τον ρόλο του ορθόδοξου χριστιανισμού στο να ενώνει του Έλληνες και τους Ρώσους», συμπληρώνεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment