PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο (video)



Με 154 ψήφους πέρασε το πολυνομοσχέδιο. “Ναι” σε όλα εκτός του άρθρου 37 ψήφισε η Λούκα Κατσέλη. Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Υπερψηφίστηκε με 154 “ναι” και 144 “όχι” σε σύνολο 298 ψήφων το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Η διαγραφή της κας Κατσέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν το αποτέλεσμα καταψήφισης του άρθρου για τις κλαδικές συμβάσεις, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, κατά τη σημερινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

“Θέμα εθνικής ευθύνης” και όχι κομματικής πειθαρχίας χαρακτήρισε την απόφαση διαγραφής της κας Κατσέλη στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για βελτιωτικές αλλαγές. “Κατόπιν αυτών, σας ενημερώνω ότι από σήμερα η κ. Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ”.

Την επιστολή διαγραφής της κας Κατσέλη γνωστοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος, Φίλιππος Πετσάλνικος.

“Ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ”

“Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω, ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.

Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα. Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους”, ανέφερε η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Από το βήμα της Βουλής νωρίτερα σήμερα, η κα Κατσέλη είχε προϊδεάσει για την αρνητική της ψήφο, ξεκαθαρίζοντας πως αδυνατεί να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, “ως έχει μέχρι στιγμής”, ζητώντας δίμηνη παράταση ψήφισης της διάταξης, προκειμένου να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας.

Η πρώην υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πάντως, πως κατανοεί πλήρως την ευθύνη των βουλευτών να στηρίξουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις και γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε, όπως είπε, υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής.

Της ονομαστικής ψηφοφορίας προηγήθηκε επεισοδιακή συζήτησή του στην Ολομέλεια του σώματος, με τον υπουργό Οικονομικών να έρχεται σε , με αφορμή δηλώσεις του δεύτερου, περί “λειτουργίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με όρους ομερτά”.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, από το βήμα της Βουλής, είχε τονίσει τη σημασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ώστε να έχει ο πρωθυπουργός μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment