PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υπέρ της παράτασης των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά του Ιράν ο Χαμενεΐ


Την υποστήριξή του στην παράταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, εξέφρασε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν.

Την υποστήριξή του στην παράταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, εξέφρασε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Χαμανεΐ, έπειτα από την αποτυχία των συνομιλιών της Βιέννης με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας του Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις, δήλωσε: «Για τον ίδιο λόγο που δεν αντιτάχθηκα στις διαπραγματεύσεις, δεν αντιτίθεμαι στην παράτασή τους».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και εκφώνησε ενώπιον αξιωματούχων της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπασίτζ.

Ο ίδιος είπε πως η Τεχεράνη θα αποδεχθεί μία δίκαιη και λογική συμφωνία, ωστόσο τόνισε πως οι ΗΠΑ είναι αυτές που χρειάζονται επειγόντως μια συμφωνία, γιατί, όπως υπογράμμισε, χωρίς αυτή θα είναι χαμένες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment