• Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

Υπέρ της παραπομπής Τραμπ η Βουλή των Αντιπροσώπων

Peristeri News
Δεκ13/ 2019

Τις κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση δικαιοσύνης ενέκρινε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων σε μια εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου. Πρόκειται για τον τρίτο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με παραπομπή.

Η επιτροπή δικαστικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων -η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς- ψήφισε την έγκριση του άρθρου που κατηγορεί τον Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας όταν πίεσε την Ουκρανία να ανοίξει έρευνα σε βάρος πιθανού του αντιπάλου στις προεδρικές εκλογές του 2020, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, πιέζοντας τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Ιούλιο, να ανοίξει έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν.

Το πάνελ υποστήριξε και το δεύτερο άρθρο που κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο ότι παρεμπόδισε την έρευνα του Κογκρέσου για το σκάνδαλο.

Η Ολομέλεια της Βουλής των αντιπροσώπων στην οποία οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, αναμένεται να εγκρίνει τις κατηγορίες την επόμενη εβδομάδα, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία παραπομπής. Απομένει και η απόφαση της Γερουσίας, η οποία όμως ελέγχεται από Ρεπουμπλικάνους και το πιθανότερο είναι να μην κρίνει ένοχο τον Αμερικανό πρόεδρο και να αποφασίσει την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του.

Ετικέτες: ,