PeristeriNews.gr
Οικονομία

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Αμερικανός πρέσβης


Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέος τάχθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, εξαίροντας τη σημασία της Ελλάδας ως ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη.

Από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι οι ΗΠΑ «παραμένουν αισιόδοξες για την πορεία της χώρας» ενώ εξέφρασε τη στήριξη στην προσπάθεια του ελληνικού λαού. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει δείξει πολλές φορές ότι στέκει αρωγός στην προσπάθεια της χώρας, κατανοεί το ανθρωπιστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κρίση και περιμένει ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της χώρας με τους θεσμούς.

Ο κ. Πιρς συμπλήρωσε ότι οι Ε.Ε. είναι βασικός εταίρος για την ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι «για να προσελκυστούν επενδύσεις βασικό είναι να τιμά κάποιος τις δεσμεύσεις του. Εάν δημιουργεί κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, τότε είναι έτοιμη η χώρα για να γίνουν οι επενδύσεις, αλλά αυτό να υποστηριχθεί με πράξεις όχι με λόγια».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά για την στρατηγική της σημασία μεταξύ Ασίας Αφρικής και Ευρώπης, καθώς και την ενεργειακή σημασία αυτής της θέσης για όλη την Ευρώπη. Όπως εξήγησε, η Ελλάδα μπορεί να γίνει πυλώνας για να περάσει το κασπιακό αέριο στην Ευρώπη, αλλά και η ίδια η Ελλάδα «μπορεί να είναι λιγότερο εξαρτώμενη από το ρωσικό αέριο με προαγωγή εσωτερικών πόρων, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων από θαλάσσιες εξέδρες, αλλά και από την ξηρά».

Ακόμη, αναφέρθηκε στα οφέλη για την Ελλάδα από την επικύρωση της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου, ενώ σημείωσε ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας για νέους και παλιούς επενδυτές η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.  «Βγαίνει η Ελλάδα από τη δίνη της κρίση και εύχομαι η χώρα να ξαναβρεί τον ρυθμό της προς την ανάπτυξη και σταθερότητα», κατέληξε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment