Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Υπεγράφησαν δύο αποφάσεις για το πάγωμα του ΦΠΑ στα ακίνητα



Υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο η απόφαση για την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα για τρία έτη, μέχρι το 2022.

Παράλληλα υπεγράφη η απόφαση η οποία αφορά στη διαδικασία διακανονισμού ήδη εκπεσθέντος φόρου για ακίνητα που υπάγονται σε καθεστώς αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο της αναστολής του ΦΠΑ στοχεύει στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και σε συνδυασμό με άλλες, ήδη εφαρμοσμένες ρυθμίσεις (μείωση του ΕΝΦΙΑ και η παροχή κινήτρων για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων) αναμένεται να έχουν σημαντικά οφέλη για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες.

Επίσης, όπως σημειώνεται, συμβάλλουν στην ενίσχυση του συνόλου των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο της οικοδομικής δραστηριότητας και των κατασκευών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με το βλέμμα στις τιμές η επιλογή τροφίμων για τους Έλληνες

Peristeri News

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Peristeri News

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

Peristeri News

Leave a Comment