PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Ανησυχία για τις τουρκικές προκλήσεις και το μεταναστευτικό


Ανησυχία εκφράζει η πλειοψηφία των Ελλήνων σχετικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολεί είναι το μεταναστευτικό.

Ειδικότερα, οι ερωτηθέντες αξιολογούν πολύ θετικά τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τον ρόλο της Γαλλίας, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ενώ βλέπουν αρνητικά την επιρροή της Γερμανίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

Σε ποσοστό 62% οι πολίτες απαντούν ότι ανησυχούν πολύ/αρκετά για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εξελίξεις. Μόλις το 16% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια και το 16% σημειώνει ότι ανησυχούν λίγο/ελάχιστα έως καθόλου.

Αναφορικά με τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα το 55% των πολιτών απαντά πως κινούνται σίγουρα/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση, ενώ το 36% λέει σε σίγουρα/μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζεται ιδιαίτερα αρνητική για τη στάση της Γερμανίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ φαίνεται ότι εκτιμούν τον ρόλο της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, το 76% αξιολογεί τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά θέματα είναι σίγουρα/μάλλον αρνητικά και το 10% σίγουρα/μάλλον θετικά. Το 64% απαντά ότι αξιολογεί σίγουρα αρνητικά και μάλλον αρνητικά την στάση της Ε.Ε. και το 55% απαντά το ίδιο για τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα το 49% των πολιτών αναφέρει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και η αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων, είναι σίγουρα/ μάλλον σε σωστή κατεύθυνση και το 39% απαντά σε σίγουρα/μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

  • Ν.Δ.: 38%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%
  • ΚΙΝΑΛ: 6,5%
  • ΚΚΕ: 5,5%
  • Ελληνική Λύση: 4,5%
  • ΜέΡΑ 25: 3%
  • Χρυσή Αυγή: 1,5%
  • Άλλο: 4%
  • Λευκό/άκυρο/αποχή: 3,5%
  • Αναποφάσιστοι: 8,5%

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 44% και ο Αλέξης Τσίπρας 26%, ενώ «κανένας» απάντησε το 25% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment