PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπαίθρια προσευχή μουσουλμάνων


Συνολικά 13.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., στις εκδηλώσεις ανοικτής προσευχής των μουσουλμάνων σε δώδεκα διαφορετικά σημεία της Αττικής. Αντιδράσεις κατοίκων στην πλατεία Αττικής.

Με πρωτοβουλία της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια δημόσια προσευχή μουσουλμάνων, με την ευκαιρία του εορτασμού της πρώτης μέρας της μουσουλμανικής γιορτής του μπαϊράμ.

Το μπαϊράμ είναι κάτι αντίστοιχο με τη θυσία του Αβραάμ, που υπάρχει στη χριστιανική θρησκεία, και που σε ένα βαθμό αποδέχονται και οι μουσουλμάνοι.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν δεκάδες μουσουλμάνοι που διαμένουν στην Ελλάδα, τόσο Ελληνες όσο και Αλβανοί αλλά και από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η προσευχή σε ανοιχτό δημόσιο χώρο. Είχε προηγηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πλατεία Κοτζιά, καθώς όπως είναι γνωστό οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα δεν διαθέτουν δικό τους επίσημο χώρο λατρείας.

Προσευχή για το μπαϊράμ πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Αττικής, κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα.

Νωρίς το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν ακραία στοιχεία που, από χθες το βράδυ, είχαν μαζευτεί στην πλατεία με σκοπό, όπως έλεγαν, να παρεμποδίσουν την προσέλευση των μουσουλμάνων.

Στους συγκεντρωμένους, χθες το βράδυ, μίλησε και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, δηλώνοντας ότι η παράταξή του “υποστηρίζει τον αγώνα των κατοίκων για να μην διεξαχθεί η προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Αττικής”.

Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν επίσης για να προσευχηθούν και σε άλλα σημεία της Αττικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment