Πολιτική

Υπ. Παιδείας: «Ψευδή» τα δημοσιεύματα περί συνταξιοδοτικού εκπαιδευτικών

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, εκπαιδευτικοί που είχαν κάνει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για παραπληροφόρηση αναφέρεται ότι «είναι απολύτως ψευδές ότι οφείλουν να ανακαλέσουν την αίτηση συνταξιοδότησης όλοι οι εκπαιδευτικοί που την υπέβαλαν μέχρι 4/5/2016 ή ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη.

«Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα εκ των 1350 εκπαιδευτικών που υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης σύμφωνα με το αρ. 33 τουν.4386/2016, αφού θεμελίωνε συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 4/5/2016, έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης που προώθησε το υπουργείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς θα συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό σύστημα», συμπληρώνεται.

Κατά το υπουργείο Παιδείας, το θέμα δημιουργείται για ένα μικρό αριθμό εκπαιδευτικών που δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι 4/5/2016.

Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς διευκρινίζεται ότι οι μήνες που διανύθηκαν (από 5/5/2016 έως 31/8/2016) θα υπολογιστούν ως συντάξιμη υπηρεσία, όταν αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Για τον λόγο αυτόν, καταλήγει το υπουργείο Παιδείας, τους δόθηκε η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης μέχρι 31/8/2016.

Related posts

Βουλή: Εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

Peristeri News

Νέα Navtex νοτιοδυτικά της Κρήτης

Peristeri News

Βουλή: Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment