Πολιτική

Υπ. Εργασίας: Απολύτως εφικτός στόχος το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης έως το Eurogroup

Συμφωνία ή σημαντική προσέγγιση στα ανοιχτά θέματα του ασφαλιστικού στη βάση του προσχεδίου νόμου και των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό σημειώθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας μετά την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης. Κάνει λόγο για απόλυτη προστασία κύριων συντάξεων, καμία μείωση επικουρικής σε μεσαία και μικρά εισοδήματα και για διασφάλιση των κύριων συντάξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο:

  • Διασφαλίσθηκε η απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων.
  • Εξασφαλίσθηκε, επίσης, Εθνική Σύνταξη 384 ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης κοντά σε αυτά της αρχικής κυβερνητικής πρότασης που προστατεύουν τους πιο αδύναμους και ταυτόχρονα δίνουν κίνητρα παραμονής στην εργασία για όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα.
  • Καμιά επικουρική σύνταξη συνταξιούχου με μεσαία ή μικρά εισοδήματα δεν πρόκειται να μειωθεί. Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές από το πρώτο ευρώ είναι απολύτως αναληθή.

Χαρκτηρίζει ανακριβείς τις πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ, «για να κλείσει η συμφωνία».

«Επισημαίνεται ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019 αποτελεί πρόβλεψη του ν. 4336/2015 (Μνημονίου) ψηφισμένη και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ακριβώς για την προστασία των φτωχών συνταξιούχων η μεταρρύθμιση προέβλεψε την καθιέρωση της Εθνικής Σύνταξης» αναφέρει.

Εκτιμά τέλος ως απολύτως εφικτό στόχο το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης μέχρι το Eurogroup και την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που αποτελεί σημαντική θεσμική τομή ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Related posts

Νέα Navtex νοτιοδυτικά της Κρήτης

Peristeri News

Βουλή: Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Peristeri News

Leave a Comment