PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Υγειονομικοι Ελεγχοι στην Π.Ε. Δυτικής Αθήνας


Απολογισμός επταμήνου από την Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Π. Ε. Δυτικής Αθήνας.

Με κεντρικό στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που υπήρχαν και εκείνων που μεταβιβάστηκαν στις Υγειονομικές Υπηρεσίες μας, πραγματοποιήθηκαν από τη Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου 5.139 υγειονομικοί έλεγχοι για το διάστημα από Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο 2011.

Από αυτούς οι 430 αφορούσαν ελέγχους για την χορήγηση γνωμοδότησης από την Υπηρεσία για την έκδοση ή/μη από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες αδειών ίδρυσης ή λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Από τους υπόλοιπους υγειονομικούς ελέγχους σε 1605 περιπτώσεις, δόθηκαν προφορικές ή γραπτές συστάσεις και στάλθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών 48 Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης

Ελέγχθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα ιππασίας, κολυμβητικές δεξαμενές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχολικά κυλικεία, σχολικά κτίρια, νοσηλευτικά ιδρύματα, ένας βρεφονηπιακός σταθμός, μία ιδιωτική κλινική, ένα λούνα πάρκ, ένα αμαξοστάσιο.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν 40 δειγματοληψίες πόσιμου νερού, 7 εμφιαλωμένου νερού και δόθηκαν 3 βεβαιώσεις υγρών αποβλήτων.

Διενεργήθηκαν 827 απολυμάνσεις οστών και χορηγήθηκαν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις για τη μεταφορά τους.

Δόθηκαν 25 βεβαιώσεις καταλληλότητας αυτοκινήτου υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνες, οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα κ.α.).

Συντάχθηκαν 9 πρωτόκολλα δέσμευσης Ατομικών Βιβλιαρίων Υγείας, για τρεις περιπτώσεις εκ των οποίων εστάλησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου δήλωσε σχετικά:

«Κάτω από το βάρος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και παρά τα όποια προβλήματα, ελλείψεις προσωπικού κλπ. που δημιουργήθηκαν μετά την πρώτη εφαρμογή του Καλλικράτη, αποδεικνύεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να λειτουργούν προς όφελος του πολίτη, της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος. Η στήριξη της λειτουργίας του δημόσιου τομέα και με διορθωτικές παρεμβάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός αποτελεί πολιτική προτεραιότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment