PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ξένα ΜΜΕ: «Η κυβέρνηση κατάφερε να επιβιώσει, όμως…..»


Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή εκφράζουν τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ακόμα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις τόσο από την κοινωνία όσο και από το ίδιο του το κόμμα.

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή εκφράζουν τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ακόμα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις τόσο από την κοινωνία όσο και από το ίδιο του το κόμμα.
Το πρακτορείο Reuters όσο και η Guardian αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κατάφερε να επιβιώσει, όμως τώρα πρέπει να περάσει τα νέα μέτρα λιτότητας και να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι Financial Times στέκονται στην προσπάθεια του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο να δώσει κίνητρα στους Έλληνες να εγκρίνουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέσα από την υπόσχεση επίσπευσης αποδέσμευσης κονδυλίων για την ανάπτυξη, ενώ σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες «σηκώνουν» σιγά – σιγά τις καταθέσεις τους.
Ιδιαίτερο αιχμηρό είναι άρθρο της εφημερίδας «Wall Street Journal» με τίλτο «Μην πιστεύετε τους ελληνικούς μύθους»! Στο κείμενο αναφέρει από την μία ότι την Ελλάδα δεν την συμφέρει να πτωχεύσει, από την άλλη όμως ξεκαθαρίζει ότι είναι και θέμα θέλησης της χώρας.

Η εφημερίδα «Daily Telegraph» αναφέρεται στα εντός, αλλά και στα… εκτός της Βουλής, δηλαδή στους «Αγανακτισμένους» και ξεκινάει το άρθρο με τις συμπλοκές των διαδηλωτών.

Τέλος, η εφημερίδα Independent σχολιάζει ότι η ψήφος εμπιστοσύνης μετά από μία δραματική νύχτα έδωσε λίγο χρόνο στην Ελλάδα να ανασάνει μέχρι την επόμενη μεγάλη μάχη στην προσπάθεια αποφυγής της πτώχευσης.

Η ψήφος των βουλευτών τράβηξε τη χώρα μακριά από την οικονομική άβυσσο, αναφέρουν οι Times, ενώ το BBC επισημαίνει ότι θα ήταν λάθος να υποτιμηθεί η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων να προστατεύσουν το ευρώ.

Για μίνι βήμα στην κατεύθυνση διάσωσης κάνουν λόγο στην Γερμανική έκδοση των Financial Times. Αίσθηση προκαλεί πάντως, η συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Π. Στάινμπρικ, στην εφημερίδα «Die Zeit», ο οποίος προτείνει να διαγραφούν τα χρέη της Ελλάδας και να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας των επισφαλών τραπεζών.

Τέλος, το Der Spiegel φιλοξενεί δημοσκόπηση, στην οποία κατηγορεί την Ελλάδα για την κακή ψυχολογία των Γερμανών. Ένας στους δύο Γερμανούς νιώθουν ανασφάλεια, παρόλο που η γερμανική οικονομία πάει καλά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Leave a Comment