PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της πΓΔΜ


Ξεκινούν στη Νέα Υόρκη σήμερα, Τετάρτη, οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της πΓΔΜ με τη συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους πρέσβεις της Αθήνας και των Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, αντίστοιχα.

Όπως ανέφερε ο Μάθιου Νίμιτς θα καταθέσει πρόταση που θα περιέχει μέσα τον όρο «Μακεδονία», σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει μαγική λύση: «Πρόκειται να καταθέσω νέα πρόταση διότι είναι μια νέα συγκυρία. Κάποιες προτάσεις τις έχουμε συζητήσει για πολλά χρόνια και όπως είπα σε μια συνέντευξη πριν μερικές ημέρες δεν υπάρχει εδώ μια μαγική λύση. Ουδείς μπορεί να ανακαλύψει κάτι απόλυτα νέο, αν υπήρχε κάτι νέο θα το είχαμε ανακαλύψει εδώ και 25 χρόνια.

Οι άνθρωποι στην Αθήνα, στα Σκόπια και στον ΟΗΕ δεν είναι ανόητοι. Νομίζω ότι στις σημερινές συνθήκες θα αναζητήσουμε μια διαφορετική λύση με νέο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω» δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η ελληνική αντιπροσωπεία προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με τη θέση για μια σύνθετη ονομασία, ενιαία σε όλες τις χρήσεις.

Σημειώνεται, πως ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, υποστήριξε ότι ο όρος «Μακεδονία» δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Επομένως πρέπει να χρησιμοποιείται από τις δύο χώρες με ίσους όρους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment