PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στη Δυτική Αθήνα


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ξεκίνησε  το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών για το 2021.

Με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί  και φέτος το πρόγραμμα πραγματοποιώντας εφαρμογές για την αντιμετώπιση της προνυμφοκτονίας.

Η εφαρμογή των ψεκασμών αφορά σε περιοχές περιαστικές και περιοχές υπερτοπικής σημασίας της αρμοδιότητας της ΠΕ Δυτικού Τομέα  Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα η  Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Λεωτσάκου προχώρησε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 σε εφαρμογή προνυμφοκτονίας από εδάφους στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνικές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα Εσχατιάς. Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 ο ψεκασμός από εδάφους συνεχίστηκε στο ρέμα Αγίου Αντωνίου, στο ρέμα Αγίου Ανδρέα και στο Χαϊδαρόρεμα.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με το έργο καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής, έχουν ενημερωθεί  οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας, ότι πρέπει και οι ίδιοι να προβούν στη λήψη μέτρων για την εξάλειψη εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και όπου κρίνεται αναγκαίο να υλοποιούν έργα προνυμφοκτονίας  εντός του αστικού ιστού περιοχών ευθύνης τους.

Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν  πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment