PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής



Πριν από την έναρξη της δίκης η αδελφή του Παύλου Φύσσα λιποθύμησε και οι οικείοι της αλλά και φίλοι του δολοφονηθέντος μουσικού της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Χωρίς την παρουσία του αρχηγού της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου και των πρωτοκλασσάτων βουλευτών του κόμματος, συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στις φυλακές του Κορυδαλλού. Στο εδώλιο κάθονται οι Στάθης Μπούκουρας, Πολυβιος Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης.

Πριν από την έναρξη της δίκης η αδελφή του Παύλου Φύσσα λιποθύμησε και οι οικείοι της αλλά και φίλοι του δολοφονηθέντος μουσικού της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Ένας εκ των κατηγορουμένων ανακοίνωσε στο δικαστήριο ότι πλέον δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο, καθώς παραιτήθηκε η συνήγορος υπεράσπισής του, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει διακριβωθεί εάν ένας από τους κατηγορουμένους έχει αποβιώσει.

Στο ακροατήριο βρίσκονται πολλοί εκ των μαρτύρων κατηγορητηρίου, ενώ έχουν προσέλθει και οι βουλευτές Μαρία Κανελλοπούλου, Λιάνα Κανέλη και Παναγιώτης Ρήγας που θα προταθούν ως μάρτυρες από την πολιτική αγωγή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης που είχαν διοριστεί από το δικαστήριο ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

Αυτήν την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να διοριστούν νέοι συνήγοροι για τον κατηγορούμενο που σήμερα ανακοίνωσε ότι πλέον δεν έχει νομική εκπροσώπηση.

Ακαταλληλότητα χώρου επικαλούνται οι δικηγόροι

Για ακόμη μία φορά πάντως οι δικηγόροι επικαλούνται την ακαταλληλότητα της αίθουσας για τη διεξαγωγή της δίκης. Τόσο οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης, έθεσαν το θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα, τονίζοντας τα προβλήματα για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη στενότητα του χώρου.

Υπέρ της μεταφοράς της δίκης τάχθηκε και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης, ο οποίος ανέφερε ότι «και σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά θα πάνε σε άλλα σχολεία γειτονικών περιοχών για να δώσουν εξετάσεις».

Αναστάτωση προκάλεσε τέλος η πρόταση της Εισαγγελέως να διεξάγεται η δίκη το Σάββατο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment