PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ξεκίνησε για 13η χρονιά το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου (video)


Δια ζώσης, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια θα συνεχίσει το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Περιστερίου την πορεία του στο δρόμο της «δια βίου μάθησης» προς τους πολίτες όλων των ηλικιών.

Σκοπός αυτού του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου (ΔΕΑΠ) είναι η πνευματική καλλιέργεια, η σωστή πληροφόρησή και ενημέρωση των Περιστεριωτών και όχι μόνο.

Τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας χρονιάς του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Περιστερίου, κ.κ. Γρηγόριος, ο οποίος μάλιστα, χαριτολογώντας, καλωσόρισε τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, λέγοντας του «σαν στο σπίτι σας, Δήμαρχε», με περίσσειο χιούμορ.

Ανέφερε ότι χάρηκε ιδιαίτερα όταν έμαθε ότι υπάρχει Δημοτικό Πανεπιστήμιο στο Περιστέρι. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι λόγω της θεματικής ενότητας του εξαμήνου, η οποία είναι Λαογραφία, εντάχθηκε στην επιστημονική επιτροπή και θα πραγματοποιήσει κάποιες διαλέξεις.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης από την πλευρά του τόνισε ότι «χωρίς διακρίσεις και διαιρέσεις, προχωράμε όλοι μαζί για μια πόλη ακόμα καλύτερη, όχι για εμάς, αλλά για τα παιδιά της πόλης, τα οποία είναι και το καλύτερο Περιστέρι».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Μαίρη Τσίωτα σημείωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου αναμένουν να βρεθούν με τους δημότες, επιτέλους, δια ζώσης και ότι «υπέφεραν» για 2 χρόνια, που τα μαθήματα ήταν διαδικτυακά και δεν υπήρχε αλληλεπίδραση με τον κόσμο.

Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Περιστερίου λειτουργεί κάθε ακαδημαϊκό έτος με δύο εξάμηνα σπουδών, το χειμερινό και το εαρινό. Τα μαθήματα – διαλέξεις αρχίζουν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο. Το χειμερινό εξάμηνο διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο και το Εαρινό από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο.

Κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση σπουδών, χωρίζεται σε δύο ή και περισσότερες θεματικές ενότητες και σε κάθε θεματική ενότητα διδάσκουν έμπειροι και έγκριτοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, με επικεφαλής τον Δρ. Σακκά Βασίλειο.

Φέτος, η θεματικές ενότητες του Πανεπιστημίου είναι, Θεωρητικές και Θετικές Επιστήμες και Λαογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Δείτε στιγμές από τον αγιασμό:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment